Geniaalne idee tuli taskust

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise koha saanud EasyClip Tallinna 21. koolist. Vasakult tüdrukud Pille-Riin Paas, Sylvia Krupp ja Mari Helen Štarkov.
Teise koha saanud EasyClip Tallinna 21. koolist. Vasakult tüdrukud Pille-Riin Paas, Sylvia Krupp ja Mari Helen Štarkov. Foto: Margus Ansu

EasyClipi neiud on pidanud õpilaslaatadel juhtmeid ümber sõrmede mässima sadu, kui mitte tuhandeid kordi. Iga laua juurde astuv klient tahab näha, kuidas nende väike ja lihtne leiutis täpselt toimib.

Tallinna 21. kooli tüdrukud Pille-Riin Paas, Mari Helen Štarkov, Anette Lilje, Liis Nes­ler ja Sylvia Krupp otsisid ideed õpilasfirma jaoks mõnda aega. Otsisid mingit sellist probleemi, millega nad kõik iga päev kokku puutuvad ja mis seni on veel rahuldavalt lahendamata.

Lihtne ja geniaalne

Idee tuli taskust, sõna otseses mõttes. Ilmselt ei ole tänapäeval ühtegi noort, kellel poleks kogu aeg kaasas kõrvaklappe. Ja nagu juhtmetel ikka kombeks, lähevad need taskus lootusetult sassi.

Tallinna tüdrukud mõtlesid välja imelihtsa süsteemi, millele taotletakse ka patenti. See on väike trukiga nahariba, kuhu saab juhtmeotsa kinni panna, juhtme ümber keerutada ja selle kõik trukiga sulgeda. Raha küsivad nad selle eest 3.50 eurot.

Neiud ise arvasid algul, et võibolla ostetakse neid väikseid vidinaid sadakond. See oli tohutu möödaarvestus: praeguseks on nad müünud juba 14 korda rohkem klipse.

Neiud rääkisid, et algul tegid nad kinnise hoopis vildist, kuid sellest oli raske trukki läbi lüüa. Nüüdne pehme, mööblitööstuse jääkidest pärit nahk toimib aga hästi ja on väga vastupidav.

Suured tellimused

Üks nende suurkliente oli näiteks Tallinn Music Week, millele tehti tuhat juhtmekinnitajat. Juba on ootamas ka esimene väliskoostööpartner.

Euroopa õpilasfirmade laadal Iisraelis tundis nende toote vastu huvi üks sealne ärimees, kes ostis prooviks 30 kinnitit. Need müüs ta ise maha juba esimese päevaga ja nüüd on lootust, et tehakse pikem koostööleping.

See tähendab ka, et firma ei lõpeta oma tegevust õpilasfirmade projektiga, vaid alustab päris äri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles