Tõsielufilm jäädvustas koreograafi tee

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Murdmaa.
Mai Murdmaa. Foto: Internet

Produktsioonifirma Umberto Productions tõi täna Tartu esilinastusele Ruti Murusalu tõsielufilmi «Ballettmeister». 63-minutiline film viib vaatajad koreograaf Mai Murdmaa loomingusse ja isiklikku ellu.

Ta on loonud tantsulavastusi mitmes riigis. Filmis tuleb juttu muu hulgas aastast 2001, kui Estonia lõpetas Murdmaa töölepingu ja kui talle pakkus kohe tööd Vanemuine.

Teiste hulgas on kaamera ees tema pojad, kunstnik Kaspar Jancis ja muusik Rainer Jancis, kes on loonud ka sellesama filmi muusika. Filmis räägib ka nende isa, riialasest muusik Valdis Jancis.

Produtsent Priit Vaheri teatel on filmi esitlus täna õhtul ka Värska kultuurikeskuses, Pärnu Endla teatris ja Rakvere reaalgümnaasiumis. 23. aprilli õhtul toimuvad seansid Võru Kandles, Märjamaa kinos Helk ja Kuressaare linnateatris.

Esilinastus Tartus

• Tartu Elektriteatris (Uue Teatri majas Lai 37) 22. aprillil kell 19 tõsielufilmi «Ballettmeister» Tartu esilinastus.

• Režissöör Ruti Murusalu, operaator Erik Norkroos.

• Seansil osalevad Erik Norkroos ning vanemuislased Elena Poznjak-Kõlar, Aivar Kallaste, Marika Aidla ja Janek Savolainen, kes on ka valmis vastama küsimustele.

Allikas: Elektriteater

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles