Linn kasseerib Auralt remondiraha

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Veekeskuse juhataja Tiia Teppan näitas eile pärastlõunal veepargi kohviku mädanenud mööblit, mis vajab hädasti väljavahetamist.
Tartu Veekeskuse juhataja Tiia Teppan näitas eile pärastlõunal veepargi kohviku mädanenud mööblit, mis vajab hädasti väljavahetamist. Foto: Margus Ansu

Kahjumikursil Aura veekeskuse remondi eest maksmiseks tõstis Tartu linnavalitsus veekeskuse tänavust renti 600 000 krooni võrra, piletihinna muutmist plaanitakse järgmise hooaja lõppu.


Aasta alguses sõlmitud rendilepingu kohaselt peaks Tartu linnale kuuluv OÜ Tartu Veekeskus maksma linnale 1,3 miljonit krooni, eile tõstis linn rendisumma 1,9 miljoni kroonini, et veekeskus saaks teha 570 000 krooni eest remonti ja uuendada veepargi sisustust.

Kui lugejale tundub siinkohal, et tema või keegi otsust ette valmistanud ametnikest on kahtlasi seeni söönud, siis tegelikult on kõik loogiline, nagu selgitas abilinnapea Margus Hanson. Ta rääkis, et kuivõrd hoone kuulub Tartu linnale, peaks suuremad remonditööd kinni maksma omanik ehk linn. Selleks, et eelarvest need tööd kinni maksta, on vaja sinna raha saada ja selleks leitigi võimalus tõsta keskuse renti.

Teise võimaluse, lasta linnaeelarve miinusesse, linnapea Urmas Kruuse välistas.

Kahjum suureneb

Tartu Veekeskuse juhataja Tiia Teppan ütles, et mõistagi suurendab selline otsus veekeskuse jooksva aasta kahjumit, mis aasta lõpuks võib kasvada kahe miljoni krooni ligi. Reformierakonna Tartu piirkonna juhatusse ja Tartu volikokku kuuluv Teppan märkis aga, et kusagilt pidi linn hädavajaliku remondiraha leidma.

Kuigi veekeskust ootab tänavu kopsakas kahjum, on parematel aegadel kogunenud piisavalt jaotamata kasumit, et sellega kahjumit katta. Teppan ütles, et jaotamata kasumit on üle kaheksa miljoni krooni.
Veekeskuse kahjumit suurendas oluliselt ka suurtarbijana tekkinud kohustus osta elektrienergiat vabaturult, mis aasta kokkuvõttes tõstab veekeskuse tänavust elektrikulu ennustatavalt 42 protsenti ehk 700 000 krooni võrra.

Samas on masu hõrendanud külastajate ridasid, eriti kallimate teenuste tarbijate puhul. Nii ei ole praegu tõsiselt arutusel ka hinnatõus. Teppan ütles, et selgelt on kokku kuivanud terviseklubi külastajaskond, kadunud on firmakliendid, näha on ka, et kui pärast kaheksat jõuab kätte sulgemiseelse sooduspileti aeg, tuleb kümneid külastajaid juurde.

Teppani ettepanek eile õhtul kogunenud uuele nõukogule oli mitte muuta piletihindu enne euro tulekut ja naasta selle teema juurde uuel kevadel.

Remont vältimatu

Teppan rääkis ka, et veekeskuse remont on vältimatu, sest on ilmnenud, et veepargi Zeppelini-poolse külje pakettaknad ei ole enam hermeetilised ning vajavad vahetamist. Akende pesemisel tungib vesi klaaside vahele ja on selge, et hoone soojapidavus on halvenenud.

Veel on plaanis likvideerida fuajee ja duširuumide läbijooksukahjustused.

Teppani sõnul on hädavajalik vahetada välja ka veepargi kohviku mööbel, mis on sedavõrd kulunud, et piinlik on inimesi sinna kutsuda.

Veekeskus on remondi tõttu kinni terve juulikuu.

Veekeskuse uus nõukogu
• Tartu Veekeskuse uue nõukogu esimees on Väino Kull (RE) ja liikmed Kristjan Karis (RE), Urbo Vaarmann (KE) ja Mihkel Lees (RE).
• Nõukogu esimehe kuutasu on linnavalitsuse eilse otsuse kohaselt 3000 krooni, liikme kuutasu 2000 krooni. Seni oli nende tasu vastavalt 4500 ja 3000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles