Malevlased jätkavad Raadil talguliste tööd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai alguse talgutel kokku riisutud lehed tuleb malevlastel kotti toppida ja ära viia.
Mai alguse talgutel kokku riisutud lehed tuleb malevlastel kotti toppida ja ära viia. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Alates 14. juunist korrastavad Eesti Rahva Muuseumi (ERM) Raadi alasid Lille maja töömalevlased. Üleliigsete lehtede, okste, umbrohu ja samblaga katsub viie nädala jooksul rammu üle 70 noore vanuses 13–18.


ERM pakub koostöös Lille majaga 73 noorele tööd Raadi mõisapargis, et hoida juba teist aastat järjest korras Raadi ala. Kuna malevlasi on sel aastal võrreldes mullusega pea poole rohkem, töötatakse kolmes rühmas senise kahe asemel. Igas rühmas on üle 30 noore, teatas ERMi kommunikatsioonijuht Liisi Toom.

Tööülesanded jagab noortele kätte muuseum. «Malevlased alustasid pargi selle osa riisumisega, kus toimuvad jaanipäeva üritused. See on Narva 177, lossi ümbruse park ja lossi ning järve vaheline ala,» kirjeldas Raadi haldusjuht Ülo Siimets.

Lisaks korjavad noored töölised ära ka pargist puude küljest murdunud oksad, korrastatakse kõnniteid (kõblatakse, riisutakse), puhastatakse graniidist sillutuskivide vahed sinna kasvanud samblast ja umbrohust.

Osa järgmiste vahetuste malevlasi hakkab kottidesse toppima «Teeme ära» talgutel Narva mnt 173 pargis hunnikutesse riisutud ja korjatud lehti.

Töömalev kestab 14. juunist 22. juulini. Malevlasi juhendavad ja abistavad Lille maja ja ERMi poolne juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles