Laulupeo juhatab sisse muusikanädal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu laululava.
Tartu laululava. Foto: Sille Annuk

Helilooja ja koorijuhi Miina Härma 150. sünniaastapäevale pühendatud Tartu laulupidu «Enne ja nüüd» peetakse 7. juunil laululaval.

Kell 18 algavale peole eelneb rongkäik, mis sel korral algab Raekoja platsilt. Laulupeole tuleb 262 kollektiivi enam kui 8200 osalejaga, nende seas on nii koorid, puhkpilliorkestrid kui rahvatantsijad. Väljastpoolt Eestit on oodata 10 kollektiivi: puhkpilliorkestreid Lätist, Venemaalt, Tšehhist ja Rootsist ning naiskoori Soomest. 

Peole eelneb sündmustest tulvil muusikanädal: avakontsert Jaani kirikus, Alo Ritsingu autorikontsert, Tartu tantsupäev, puhkpillimuusika kontsert, Miina Härma laulumängu «Murueide tütar» etendus ning laulupeo eelkontsert Vanemuise kontserdimajas on vaid osa teoks saavast.

Laulupeo piletid on eelmüügis Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides. Igast piletiostust annetatakse 10 senti Maarja kiriku taastamisfondi. Maarja kirik ning selle koguduse pastor A. H. Willigerode olid tihedalt seotud Eesti esimeste laulupidude korraldamisega. Maarja kirikus toimus ka 17. juunil 1869. aastal esimese laulupeo kokkulaulmine ja peaproov.

Tartu laulupeo jaoks valmis uus veebileht, mida on aadressilt tartulaulupidu.ee mugav vaadata ka tahvelarvutist ja mobiiltelefonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles