Nädal toob Tartusse hulga maateemalisi üritusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktorite demonstratsioonesinemine Maamessil.
Traktorite demonstratsioonesinemine Maamessil. Foto: Margus Ansu

Tänavuse maanädala programmi Tartus mahuvad mitmed suurüritused nagu näiteks rahvusvaheline põllumajanduskonverents Agroforum, esinduslik traktorite paraad Tartu kesklinnas, maale elamaminekut propageeriv mess Turu tänava spordihoones ja Tähtvere messikeskuses peetav Maamess.

Nädala avalöök tehti esmaspäeval Tallinnas, kus põllumajandusministeeriumis tutvustati selle aasta Maamessi tähtsamaid eksponente ning räägiti põllumajanduspoliitika hetkeseisust, vahendas AS Tartu Näitused.

Kui varasematel aastatel olid Maamessi tutvustavad üritused Narvas, Võrus, Valgas ja Lääne-Eesti saartel siis sel korral pöörati pilgud pealinnale, selgitas messi projektijuht Margus Kikkul. Tallinlasel on mugav messile sõita, sest bussid peatuvad otse messikeskuse väravas, lisas Kikkul.

Tänavu on kõik huvilised alates lasteaialastest kuni eakateni oodatud kesklinna Küüni tänavale uudistama kaasaegset põllutehnikat. Linnarahvale demonstreeritakse 22 erinevat traktorimudelit. Julgemad saavad sisse astuda masinate kabiini ja kogeda ise, mida tähendab võimsa masina juhtimine. Teispäeval kell 14 annab linnapea Urmas Klaas sümboolselt Küüni tänaval nädalaks võimu maameestele. Pärast seda võtavad suuremad ja väiksemad traktorid kolonni ning suunduvad meeleolukas rongkäigus Tähtverre messikeskusesse.

Maamess avatakse pidulikult neljapäeval kell 12 Tähtvere messikeskuses. Tervitussõnu lausuvad aasta põllumees 2013 Tõnu Post ja põllumajandusminister Ivari Padar. Üritus kestab 24.aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles