Linn valis Kulli lasteaia projekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulli tänava lasteaia kavand on edasiarendus Kummeli tänavale ehitatud Klaabu lasteaiast.
Kulli tänava lasteaia kavand on edasiarendus Kummeli tänavale ehitatud Klaabu lasteaiast. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsus valis pühade eel välja Kulli tänavale kavandatava uue lasteaia projekti, mis on edasiarendus Kummeli tänavale ehitatud Klaabu lasteaiast. Uues lasteaias oleks pinda ligi 3000 ruutmeetrit, lasteaed on plaanitud kümnele rühmale ehk kuni 240 lapsele.

Lasteaia ehitushinnaks on linnavalitsus arvestanud 1300–1400 eurot ruutmeetri kohta, sellele lisanduvad sisustus- ja muud kulud. Eeldatav maksumus on seega umbes 3,3 miljonit eurot.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et Kulli ei ole ehitusjärjekorras kaugeltki esimeste hulgas. Praegu on esimeseks plaanitud Pepleri tänava lasteaed, teine oleks Rukkilille laiendus, misjärel jõuaks järg Oa või Kulli lasteaiani. Samas on vaja remontida kesklinna lastekeskus.

Kuna linnavalitsus on Eerikal rentinud lasteaia tarvis ruumid, ei ole Teppani meelest samasse piirkonda lasteaia ehitamisega kiire. «Tunnetame, et rohkem on vajadust kesklinnas,» ütles ta.

Praegu valiti Kulli projekt välja juhuks, kui avaneb võimalus Euroopa fondidest raha taotleda, aga mõne teise lasteaia ehitamisel peaks tekkima tõrkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles