Mida võtta ette Vabadussilla fooriga, mis tekitab ummikuid?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul kella 9 paiku ulatus autorivi Emajõe tänaval Kroonuaia sillast Vabadussillani.
Eile hommikul kella 9 paiku ulatus autorivi Emajõe tänaval Kroonuaia sillast Vabadussillani. Foto: Martin Pau

Esmaspäeva hommikul ulatus autode järjekord Kroonuaia tänava sulgemise tõttu Laia tänava ristmiku foorist Kroonuaia sillani. Kas olete juba kaalunud fooriprogrammi muutmist, et roheline tuli põleks Emajõe tänavast tulijaile kauem kui kolm sekundit?



Vastab Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno:

Saba oli seal juba eile. Autojuhtidel on vaja lihtsalt harjumisaega. Kui nad on ühe korra sellesse sappa sõitnud, siis loodetavasti mõistavad nad järgmisel päeval, et tuleb tulla üle uue Vabadussilla, millel saba üldse ei teki.

Samas palusime täna (eile – toim) foorifirmat, et nad muudaks tänase päeva jooksul fooriprogrammi nii, et Emajõe tänavalt tulijaile põleks roheline tuli mõni sekund kauem. Muudatust on tarvis paariks päevaks, kuni autojuhid harjuvad sõitma üle Vabadussilla.

Lugu on ka selles, et ehitajal ei jätkunud ühest päevast Kroonuaia ristmiku kaevetööde lõpetamiseks. Seetõttu nihkus parempöörde avamine Emajõe tänavale päeva võrra edasi.

Aga ma ei saa ka öelda, et seal oleks midagi hullu. Mina tulin sealt hommikul kolmveerand üheksa ja mul tuli oodata seitsme-kaheksa auto järel kolm fooritsüklit.

Mina sõitsin üle Kroonuaia silla umbes kell 8.55 ja sain Laia tänava ristmikule välja sõita alles pärast üheksat, sest saba ulatus Kroonuaia sillani. Aga ilmselt oleks saba olnud Ujula Konsumini välja, kui kaks kolmandikku sillalt tulnud autodest poleks sõitnud keelumärki eirates Kroonuaia tänavale.

Rääkisime ehitajaga sellest, et tegelikult on neil kraav kaevatud praegu nii, et autod mahuksid Kroonuaia tänaval sõitma. Samas on ehitajal seal manööverdamas suured autod ja ametlikult me Kroonuaia tänavat ei ava.

Teisipäeval on kraav juba kaugemale Kroonuaia tänavasse kaevatud ja siis ei mahu liiklus sealt ka teoreetiliselt läbi.

Kas võib olla otstarbekas jättagi fooritsükkel paariks kuuks, kui Kroonuaia tänav on üles kaevatud, Emajõe tänavast tulijaile pikemaks?

Arvame, et kuna see aeg võetakse teistest suundadest tulijate arvelt, lühendame selle paari päeva pärast endiseks. Selleks ajaks peaks liiklusvoog Emajõe tänaval päris väikseks jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles