Kutsekool muutis sisseastumis­korda

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskus
Tartu kutsehariduskeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu kutsehariduskeskus tegi oma vastuvõtukorras muudatuse: nüüd on võimalik teha sisseastumiskatsed korraga kahele erialale.

Direktori asetäitja õppealal Liivi Raudsepp ütles, et tegelikult oli õpilastel ka varem tagavaravariant – kui soovitud erialale sisse saada ei õnnestunud, sai kandideerida mõnele teisele erialale, kuhu oli jäänud vabu kohti. See aga piiras tugevalt valikuvõimalusi ja tekitas ka hirmu, kas üldse õnnestub sisse saada.

Nüüd saab teha katsed kohe kahele erialale, kuid oma valik tuleb ikkagi läbi mõelda, sest selle süsteemi eesmärk on anda õpilasele varuvariant, mitte valikuvõimalus.

Raudsepp rääkis, et õpilane peab määrama oma eelistatud eriala ja alles siis, kui ta sellele sisse ei saa, vaadatakse, kas tal õnnestuks sisse saada teiseks valitud erialale.

Kui näiteks õpilane teeb katsed eelistatud koka- ja igaks juhuks kondiitrierialale ja saaks punktide järgi sisse mõlemale, siis ei saa ta valida, kumba eriala õppida: tema esimene valik oli kokaamet ja sinna ta ka vastu võetakse.

Sel aastal oodatakse noortelt esimest korda motivatsioonikirja, et sisseastuja mõtleks enda jaoks täpselt läbi, miks ta seda eriala õppida tahab ja millisena oma tulevikku näeb. Tänavu on see küll veel soovituslik.

Need, kes tahavad motivatsioonikirja kirjutamiseks nõu, saavad seda küsida juba esmaspäeva õhtul. Kutsekoolis on siis avatud ringkäigud ja kell 18.30 on mõlemas majas vastavad töötoad.


Avatud ringkäik kutsehariduskeskuses

• 21. aprillil kell 18.

• Ringkäigud on nii Kopli kui Põllu tänava õppehoones.

• Teave ja registreerimine kodulehel www.khk.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles