Vigursuusatajad võtavad talvelt viimast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jorma Suumann

Lumi on Tartus igal pool mujal juba ammu ära sulanud, kuid ühes kohas seda siiski veel leidub. Emajõe kaldal vabaujula juures, kus Tähtvere puhkepark tootis talvel kunstlund, kõrgub lumest mägi.

Lumevaese talve järel kasutavad viimast liulaskmisvõimalust ära mäesuusatajad ja kelgutajad. «Info hakkas lume­laudurite seas levima ja nüüd oleme mõned korrad käinud,» rääkis vigursuusatajad Mart Nöps (pildil). Tema sõnul käivad seal teisedki talispordihuvilised. Üks noormees püüdis hunnikust lausa rulaga alla sõita, kuid kuna sõiduvahendi rattad vajusid lumme, siis see ebaõnnestus.

Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu ütles, et kunstlumi kuulub Tartu suusaklubile, kes ostis seda puhkepargilt hinnaga 2,50 eurot kuupmeeter. «Sel talvel defitsiitne kaup,» tõdes Viilu ja lisas, et see hind katab lume tootmiskulu.

Kesklinnas märtsikuus toimuma pidanud suusasprindivõistlus, mille jaoks toodeti 600 kuupmeetrit lund, jäi aga ära.

Nii seisabki lumehunnik tänini jõe kaldal, sulades päev-päevalt järjest madalamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles