Väikesed meistrimehed panid autod hüppama

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kui eile hommikul oleks Stok­keri keskusesse sattunud mõni noorem koolipoiss, oleks tal ilmselt tekkinud suur küsimus, kas see on ikka tööriistapood või hoopis mänguasjakauplus.

5.–9. klassi poistele mõeldud Stokkeri meistrivõistlus «Ehita hüppav monster truck!» tõi seekord kokku üle 300 auto, neist 41 Tartu-, Jõgeva- ja Valgamaa koolidest. Võistluse juhendi järgi pidid valmistatavad autod olema mootorita. Sõidukid pidid veerema kümne meetri pikkusest kallakust alla ning tegema raja lõpus väikese hüppe.

Stokkeri turundusjuhi Peep Pajumäe sõnul oli koolipoiste tööde tase taas väga kõrge ja palju rõhku oli pandud viimistlusele. «Kuid vähe oli monster truck’ile väga vajalikke vedrustuse lahendusi, mida näiteks Tallinna koolide autodel oli palju näha. Meeldiv oli taas näha tüdrukuid autosid meisterdamas, kaks neid oli ja mõlemad said ka finaali,» rääkis ta.

Pildil uurib võistlustöid Heikki Saller.

Tartu-, Jõgeva- ja Valgamaalt pääsesid finaali kuue kooli – Tartu Kivilinna gümnaasium (juhendaja Reet Ku­kin), Ülenurme gümnaasium (juhendaja Toomas Laan), Tõrva gümnaasium (juhendaja Jaan Tasa), Nõo põhikool (juhendaja Toivo Tõl­limäe), Elva gümnaasium (juhendaja Aivar Johanson), Sa­verna põhikool (juhendaja Tarmo Haljak) – autod.

10. mail Tallinnas finaalis võistleb üle Eesti 50 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles