Tartu balletikool võistles Itaalias edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelisel tantsukonkursil Itaalias Spoletos esinesid professionaalide arvestuses edukalt Ida tantsukooli õpilased Tartust.

Tantsukooli juhataja Tiit Lilleoru teatel pääses pingelises konkurentsis klassikalise tantsu solisti kategoorias finaali Külli Reinkubjas, kellele žürii määras eripreemiaks õpingud Müncheni kõrgemas muusika- ja teatrikoolis. Teise koha sai samas kategoorias Laureen Laar ja kolmanda Ellinor Piirimäe.

Kuus päeva kestnud konkursi lõpetas galakontsert 12. aprillil St. Nicoló kompleksi kontserdisaalis. Konkurss kuulub rahvusvahelise balletikonkursside föderatsiooni koosseisu ja toimus kolmes voorus nüüd 23. korda. Osales üle saja tantsija, suurema arvu osavõtjatega riigid olid Venemaa ja Itaalia.

Laste ettevalmistus Tartus ja proovid Spoletos käisid õpetajate Alla Lilleoru (Ida tantsukooli kunstiline juht) ja Juri Petrovi juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles