Liikluspatused saavad autosse õhuvärskendaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennetusliku eesmärgiga valmistatud autode õhuvärskendajad.
Ennetusliku eesmärgiga valmistatud autode õhuvärskendajad. Foto: Politsei

Politsei jagab liiklusrikkujatele 2000 õhuvärskendajat, mis loodetavasti manitsevad inimesi edaspidi teedel viisakamalt käituma.

Lõuna prefektuur põhjendab värskendite jagamist eesmärgiga hoida ära raskete tagajärgedega liiklusõnnetusi. Õhuvärskendajatele trükitud kujutised kutsuvad autojuhte üles alati turvavarustust kasutama ning joobnuna sõidukirooli mitte istuma.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, ennetusteemalisi auto õhuvärskendajad annab politsei liiklusrikkujatele üle tavapärase liiklusjärelevalve käigus või saavad juhid need kätte koos hilisema väärteoprotokolli otsusega.

«Loodame, et autosse istudes meenutab silme ees rippuv ennetussõnumiga õhuvärskendaja juhile, kuidas ta saab oma tegevuse läbi liiklusturvalisust tõsta ja traagilisi tagajärgi vähendada või lausa vältida,» selgitas Kürsa.

Aasta esimese kolme kuuga on Lõuna-Eesti teedel joobes juhi süül hukkunud kaks ja viga saanud 16 liiklejat. Samal perioodil on Lõuna-Eestis liiklusõnnetustes hukkunud kaks inimest, kes ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles