Tartu linnavalitsus taganes varasemast otsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikud Tartu Raekoja platsil.
Välikohvikud Tartu Raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu linnavalitsus muutis tänasel istungil suvekohvikutele tänavu aprillist kehtestatud lahtiolekuaegu, need võivad nüüd pühapäevast kolmapäevani olla avatud kuni kella 24ni ja ööl vastu reedet, laupäeva ja pühapäeva kuni kella 1.30ni.

Varasema otsuse järgi pidi välikohvikud suletama hiljemalt südaööl ning teenindamine lõpetada juba kell 23, mis tekitas ettevõtjate ja ka paljude linlaste hulgas ulatusliku vastuseisu. 

Linnapea Urmas Klaas ütles, et linnavalitsuse otsus tugineb kokkuleppele kohvikupidajatega, kes on omalt poolt valmis kesklinnas korra tagamiseks samuti pingutama. "Me oleme huvitatud, et Tartu kesklinnas käiks elu - ülikoolilinnas poleks teisiti võimalik," ütles Urmas Klaas linna pressiteenistuse vahendusel.

Tema sõnul aga on oluline, et kesklinna elanikel ja hotellikülalistel oleks ka öörahu. "Loodan, et saavutatud kokkulepe hakkab tööle ning sellest peetakse kinni."

Linnavalitsuse ja kohvikuomanike kohtumisel peeti oluliseks kesklinnas avaliku korra tagamiseks teha tõhusamat koostööd politsei ja turvafirmadega. Ettevõtjad lubasid palgata välikohvikute alale nädalavahetustel lisaturvamehed. Välikohvikute kõlarites võib muusika mängida kuni kella 23ni.

«Kohvikupidajate jaoks on probleem maas. Saime linnavalitsusega kompromissile ja sellega on teema lahendatud,» ütles Veini ja Vine esindaja Assar Jõgar. «Siiski kaldun arvama, et kord kesklinna tänavatel on käest ära, kui vaadata kasvõi eelmist nädalavahetust, mil välikohvikud ei olnud avatudki. Reede öösel oli päris kohutav olukord ja politseipatrulli ei olnud kusagil näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles