Lugeja kiri: lillemüüjatele võiks teha varjualuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljutisest arhitekti ajaleheloost (Olavi Vaher, «Mõttemänge Tartu tänavanurkadel», TPM, 4.4) jäi silma, et Vanemuise ja uue kaubamaja vahelisse parki võiks panna mõne monumendi. Lausa selle väikese pargikese täisehitamisest on ääri-veeri räägitud ka varem.

Enne aga, kui midagi suuremat ette võtta, võiks selle pargi ääres istuvatele lillemüüjatele ehitada korraliku varjualuse.

Tänapäeval on ju oskajad väljamõtlejad, oskajad ehitajad ning head ja ilusad materjalid, nii et saaks teha midagi niisugust, mis oleks nii silmale ilus vaadata kui ka lillemüüjatele paslik kaitse vihma või päikese eest. Muul ajal saaksid seal oma jutte ajada kasvõi need noored, kes samuti seda parki paistavad armastavat.   

Küll arhitektid ja disainerid midagi huvitavalt tartulikku välja mõtleksid. Kunstikoole ju Tartus mitmeid, see on paras sellitöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles