Lion’ite maailma president külastab Tartut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heategeva Lionsi liikumise algusest Eestis möödub tänavu 25 aastat. Sel puhul külastab Eestit rahvusvahelise Lionsi liikumise president Barry J. Palmer Austraaliast. Täna on ta Tallinnas ja kohtub Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvesega ning homme tuleb Tartusse. 

Homme hommikul külastab Barry J. Palmer Tartu kristlikku noortekodu ning annab noortele üle muusikariistad, millest nad on kaua unistanud. Kell 11 esineb ta Tartu ülikooli aulas aset leidval Lionsi liikumise tegevusest rääkival seminaril ettekandega, millele järgneb ülikooli rektori Volli Kalmu tervituskõne ning lion’ite aastakoosolek. 

Kella 16 paiku kogunevad klubid ja külalised aga ülikooli peahoone ette ning liiguvad rongkäigus Raekoja platsile, kus lion’eid tervitab Tartu linnapea. Kell 19 algab Vanemuise kontserdimajas Eesti Lionsi liikumise 25. aastapäeva galaõhtu.

Eesti Lionsi liikumine sai alguse juba enne Eesti taasiseseisvumist, aastal 1989. Samal aastal lehvis Eesti sinimustvalge juba lion’ite maailmakongressil Miamis ning 1990. aastal Eesti esimese kuberneri Anti Oidsalu käes maailmakongressil Saint Louisis. Praeguseks on Eestis ligi 1300 lion’it, 62 klubi ja noorteliikumine 6 Leo klubi sadakonna liikmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles