Kaks naist võidavad karmi talve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma ja nälja kätte jäetud naisi mängivad Anne Veesaar(vasakul) ja Terje Pennie.
Külma ja nälja kätte jäetud naisi mängivad Anne Veesaar(vasakul) ja Terje Pennie. Foto: Gabriela Liivamägi

Nõnda nagu Tartu Uue Teatri lastelavastuses «Siil udus», etendab loodus keskset osa ka Vanemuise uues lavastuses «Kaks vana naist».

Indiaani kirjaniku Velma Wallise raamat ilmus eesti keeles Arvo Valtoni tõlkes aastal 1994. Mütoloogilise rännakuloo ning ühtlasi loo reetmisest, sõprusest ja andestamisest on dramatiseerinud ja lavastanud ning muusikaliselt kujundanud Merle Jääger.

Alaska rändrahva salga pealik otsustab käreda külma ja kange nälja tõttu jätta maha kaks vana naist, kuigi on sama hästi kui kindel, et nad seetõttu surevad. Naised otsustavad kõige kiuste ellu jääda ja vanu oskusi rakendades lähebki see neil korda. Enamgi veel – nad saavad olla kasulikud ka oma rahvale.

Mängivad Anne Veesaar, Terje Pennie, Andres Mähar, Ragne Pekarev, Maria Soomets, Karol Kuntsel, Andres Vainura ja Merle Jääger. Lavaruumi on loonud Imre Too­me­oks, kostüümikunstnik on Epp Margna, valguskujundaja Jaanus Moor ja video autor Hindrek Hallik.

«Kaks vana naist» lisandub Vanemuise repertuaari eksperimentaalsarjas «Üks asi». Seni on selles sarjas tulnud publiku ette Uku Uusbergi autorilavastus «Karjäär» (2012) ja Enda Walshi «Härrasmees», mille lavastas mullu Maria Soomets.

Esietendust – see on välja müüdud – näeb Sadamateatris laupäeval. Järgmised etendused on 15. ja 17. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles