Räsitud Rock võitleb pronksi eest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock peab vähemalt kuu aega läbi ajama oma leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse­ta, kes murdis möödunud laupäeval Kalev/Cramo vastu mängides rangluu.
TÜ/Rock peab vähemalt kuu aega läbi ajama oma leedulasest mängujuhi Augustas Peciukeviciuse­ta, kes murdis möödunud laupäeval Kalev/Cramo vastu mängides rangluu. Foto: Margus Ansu

Vigastustest räsitud TÜ/Rock peab täna Balti liiga pronksiseeria esimese kohtumise: kodusaalis minnakse kokku Soome meeskonnaga Tampere Pyrintö.

Hoolimata mitme mängija vigastustest minnakse Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tänasele mängule vastu võidumõtetega. «Raske öelda, millised on meie võimalused, aga meie läheme ikka võitlusesse. Pronksmedal on ju saadaval ja nii palju kui meestel jõudu ja tervist on, nii palju üritame. Vaatame, kas sellest piisab või mitte,» ütles ta.

Tampere meeskond võitis Balti liigas A-alagrupi ning mängis seal teiste hulgas ka Rakvere, Rapla ja Tallinna Kalevi meeskonnaga. Kõiki kolme Eesti meeskonda võideti üsna kindlalt.

Kullamäe sõnul põhineb Tampere mäng kolmel ameeriklasel: Benjamin Raymond (198 cm), Kelvin Lewis (195 cm) ja Damon Williams (201 cm). «Neil on hästi palju individuaalset mängu ja üks-üks-sooritusi. Meeskonnas on väga kindel tuumik, kes mängu üleval hoiab,» lausus peatreener. Ta tõdes, et Rock ei keskendugi praegu niivõrd vastastele.

«Sellises olukorras, nagu me oleme, peame keskenduma oma asjadele ja oma võimalustele. Meil on omal nii palju asju, mille peale tuleks mõelda,» lausus Kullamäe.

Kolm meest eemal

Eilseks oli kindel, et algavast pronksiseeriast ei saa osa võtta Tanel Kurbas, keda vaevab juba üle nädala tugev seljavalu. «Midagi head ei ole ja ilmselt lähipäevadel mängida ei saa,» lausus Kurbas eile. «Leedus enne mängu trennis korra proovisin, aga siis läks uuesti valusamaks ja nüüd enam ei kiirusta.»

Oma seljahäda üheks põhjuseks oletas Kurbas pidevat koormust ja hooaja lõpus ülitihedaks kujunenud mängugraafikut. «Need kindlasti mõjutasid. Otsest traumat pole ju olnud. Ühtäkki mängus tundsin, et hakkab järjest valusamaks minema ja nii oligi,» ütles ta. Taastumiseks käib Kurbas basseinis harjutusi tegemas ja saab massaaži.   

Meeskonnast on pikaks ajaks väljas ka leedulasest mängujuht Augustas Peciukevicius, kes murdis möödunud laupäeval Kalev/Cramo vastu mängides rangluu. Operatsioonil käinud Peciukevicius sõitis nädala alguses koos meeskonnaga Leetu ning tuleb sealt Tartusse tagasi alles esmaspäeval.

Kas Peciukevicius võiks sel hooajal veel üldse platsile joosta, on Rocki füsioterapeudi Martin Vahimetsa sõnul keeruline ennustada.

«Kõik oleneb sellest, kuidas taastusravi mõjub, aga kuu aega on ta kindlasti eemal,» lausus Vahimets. «Luu ise kasvab kokku umbes kuuga, aga omaette küsimus on see, kuidas ta siis kontakti talub.» Peciuke­viciuse rangluu fikseeriti väikese naelaga ja see võetakse välja ilmselt alles pärast hooaega.

Vanad hädad

Suure tõenäosusega ei jookse täna platsile ka Marek Doronin, keda vaevab vana põlvehäda.
Kullamäe sõnul tegi viimases mängus oma jalale liiga Vilmantas Dilys ning loobus seetõttu eilehommikusest saalitrennist. «Aga ma usun, et täna on ta siiski väljakul,» oli Kullamäe optimistlik.

Suure tõenäosusega saavad tänases kohtumises mänguaega ka noored Kent Kaarel Vene ja Kristen Meister. Samuti on meeskonnaga liitunud Saimon Sutt.

Kuigi Rocki seis on mitme mängija vigastuste tõttu hooaja lõpus üsna raskeks kujunenud, püüdis Kullamäe mitte laskuda emotsioonidesse. «Seis on täpselt selline, nagu ta on, ja me võtame sellest täpselt nii palju, kui meil jõudu ja jaksu on. Mis siin ikka heietada ja muretseda? Proovime tuju üleval hoida,» ütles Kullamäe. Ta rõhutas, et meeskonna ülesanne on hooaeg korralikult ära lõpetada.

Tänane kohtumine algab TÜ spordihoones kell 17.45. Teine kohtumine peetakse juba pühapäeval Tamperes.


TÜ/Rocki mängijate tervis

• Kent Kaarel Vene – terve.   
 
• Gert Dorbek – taastub vanast hüppeliigese vigastusest.

• Valmo Kriisa – terve.

• Janar Talts – terve.

• Timo Eichfuss – terve.

• Marek Doronin – vana põlveprobleemiga mängust väljas.

• Augustas Peciukevicius – rangluu murruga mängust väljas.

• Kristen Meister – terve.

• Vilmantas Dilys – tegi viimases mängus jalale liiga.

• Joosep Toome – terve.

• Tanel Kurbas – seljavaluga mängust väljas.

• Saimon Sutt – terve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles