Päästjad otsivad Võrus paadiga ümber läinud mehi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu 11. aprilli Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud.
Ööl vastu 11. aprilli Tamula järvel kadunuks jäänud kalameeste otsingud. Foto: Kristjan Teedema

Ööl vastu tänast läks Võrus Tamula järvel väidetavalt ümber aerupaat, millega sõitsid kolm meest. Päästjad ja politsei töötavad sündmuskohal, kuid kedagi veest esialgu leitud ei ole.

Lõuna päästekeskuse teatel saabus väljakutse 11. aprillil kell 2.32. Teataja sõnul läksid mehed järvele, kuid ei tulnud tagasi. Päästjad koos politseiga alustasid inimeste otsinguid. Peagi leiti ka ümber läinud paat.

Terve öö ja varahommiku sõitsid päästjad järvel, püüdes leida inimesi, kuid tulutult. Hommikul päästetööd lõpetati. Kadunud meeste otsinguga tegeleb edasi politsei. Teada on, et kadunud meestest kaks on päästetöötajad.

«See on väga traagiline olukord eeskätt kadunud meeste lähedastele ja Võrumaa päästjatele, kes kadunud meestega külg külje kõrval aastaid koos on töötanud, aga raske ka kõigile teistele kolleegidele päästeteenistusest,» märkis päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

Kiik lisas, et mehed läksid kaduma nende tööst vabal ajal ning kõiki sellega seotud asjaolusid selgitab praegu politsei.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel täpsustas, et praegu tuuakse järvele juurde tehnikat ning alanud on otsingud sonariga. Leitud on üks kummik, kalakast ja teisi isiklikke asju. Inimesi ei ole leitud.

Pressiesindaja lisas, et kolm meest läksid kalale 10. aprilli õhtul kella 22 ajal. Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja puudub kindel otsinguala, oli tuukrite kaasamine otsingutele otstarbetu.

Politseile teadaolevalt läksid paadiga järvele 52-aastane Andrei, 25-aastane Janek ja 38-aastane Marek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles