Tervisepäeval valmib suur kogus salatit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salat.
Salat. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Laupäeval on Tasku keskuses heategevuslik tervisepäev, mille eesmärk on tutvustada taas tervislikku toitumist, liikumist ja elutervet mõtlemist.

Varem on niisugune tervisesündmus olnud Lõunakeskuses – 2011. aastal valmistasid lapsed seal Eesti pikimat tervislikku võileiba ja 2013. aastal võileivatorti –, tänavu on päev toodud Tasku keskusesse. Keskendutakse köögiviljade ja puuviljade söömise kasulikkusele. Lapsed valmistavad suure koguse tervislikku salatit.

Heategevusliku tervisepäeva juht Riin Juurma ütles, et salatitööks valmistus enam kui paarkümmend 1.–7. klassi võistkonda. Iga võistkond valib lauale toodud salatiosistest enda meelest sobivaimad. Enne degusteerimist kaalutakse kõik salatid üle ning liidetakse grammid ja kilogrammid kokku.

Tervisepäeval kuulutatakse välja ka Tartu kõige tervislikum klass ning Tartu parim tervislikku salatit valmistav toidukoht. Tervislik klass selgub märtsikuus toimunud viktoriini ja selle põhjal valminud plakativõistluse tulemusena.

Parima salati toidukoha konkurss oli Tartus samuti märtsis ja aprilli algul, selles osalesid Blackberry sohvarestoran, Vilde tervisekohvik, kohvikud Kapriis, Shakespeare ja Truffe ning lokaal Suudlevad Tudengid.

Tervisepäeval on Tasku keskuses kell 11–17 avatud ka laat, kus vähemalt 15 ettevõtet pakuvad oma tervislikke tooteid ja teenuseid.

Tervisepäeval kogutud tulu läheb Tartu andekate laste toetamiseks ning Tartu vähekindlustatud perede toetamiseks koostöös toidupangaga.

Tervisepäev

• 12. aprillil kell 12–15 Tasku keskuses.

• Õpilased valmistavad suure koguse tervisesalatit.

• Selgub parima salatiga Tartu toidukoht ja tervislikem klass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles