Kriminalistid otsisid Emajõest relva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminalistid otsisid jõest relva.
Kriminalistid otsisid jõest relva. Foto: Risto Mets

Esmaspäeva õhtul kella 19 paiku seisis Vana-Ihastes Emajõe ääres mitu politseiautot ja kaks politseibussi, aga ka eravärvides masinaid. Tartu Postimehe küsimuse peale, kas tegemist on õppuse või juhtumiga, vastasid korrakaitsjad, et juhtumiga. Millisega, selles jäid nad väga kidakeelseks.

Kriminaalpolitseinikud ei lubanud kalastajaid slipi juures jõe äärde ning andsid uudishimulikele korraldusi minna kaugemale. Ühel jõelt tulnud kalastajal lubasid nad siiski paadi autoga välja sikutada.

Kaks politseinikku hakkasid loopima jõkke nööri külge pandud raskusi ning kerisid neid seejärel tagasi kaldale. Kõrvalt vaadates näis, otsekui püüaks nad jõepõhjast midagi välja tragida. Aeg-ajalt takerdusid töövahendid jõepõhja kivide taha. Mida nad üritasid jõepõhjast kätte saada, jäi esialgu selgusetuks.

Kella 8 paiku õhtul hakkas ilm hämarduma ning politseivärvides autod lahkusid. Kriminalistid jätkasid aga jõepõhja kammimist.

Küsimuse peale, kas politseinike «püük» ka lõpuks õnnestus, vastas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel, et korrakaitsjate tegevus andis tõepoolest tulemusi. Jõepõhjast õnnestus välja tõmmata margitunnusteta ja registreerimisnumbrita relv. Esialgsetel andmetel sattus üheraudne jahipüss jõkke seetõttu, et üks mees tulistas end kella 17.50 paiku sellest rindkeresse ning kukkus koos relvaga vette. Jõe ääres kalastanud mehed aitasid haavatu kaldale ja kiirabi viis ta haiglasse. Kalamehed jätkasid seejärel püüki.

Politsei alustas relva päritolu ja juhtumi tagamaade uurimiseks menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles