Tudengid vaatasid oma uue kodupoe kohe üle

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva mnt 25 ühiselamus elavad õed Ksenia (vasakul) ja Diana Izmailova käisid eile samas hoones avatud poes ostlemas.
Narva mnt 25 ühiselamus elavad õed Ksenia (vasakul) ja Diana Izmailova käisid eile samas hoones avatud poes ostlemas. Foto: Margus Ansu

Loodame, et siin on tudengile head hinnad, ütlesid eile keskpäeval kannatlikult Kivi Konsumi uste avamist oodanud üliõpilased Ksenia ja Diana Izmailova. Õige pea seisid nemad ja teised ostjad juba kassajärjekorras.

«Seni on meie kodupood olnud Raatuse tänaval, aga seal on kallimad hinnad,» ütles Diana Izmailova, kes koos õe Kseniaga õpib Tartu ülikoolis eesti keelt võõrkeelena. Narvast pärit õed elavad läinud sügisest Narva maantee 25 ühiselamus.

Sama hoone Kivi tänava poolsel küljel, kus viimati tegutses klubi Trehv, avas eile keskpäeval Tartu tarbijate kooperatiiv Kivi Konsumi, kuhu õed Izmailovad läksid kohe hindu uurima. «Hea, et siin on soe toit ja kohviautomaat,» vahendas esimesi muljeid poest Ksenia Izmailova. «Mugav pood, siin on kõik vajalik olemas ja pole ka kitsas,» lisas ta õde.

Esimese peatuse tegid nad puuviljaleti taga. Toidukaubast saab Kivi Konsumist osta nii juba valmis roogi kui ka pooltooteid, millest on lihtne õhtueine valmistada. Tõsi, eile kohe pärast avamist kõiki valmistoite kohe siiski ei saanud: valmistoiduleti müüjal tuli huvilistele kannatlikult selgitada, et kontoripool ei jõudnud koka tempoga sammu pidada ja hindu välja panna.

Peale toekama toidu saab poest kaasa osta sooja pitsat ja einevõileibu, saiakesi, pirukaid ja kooke. Olemas on ka muu argiselt vajalik kaup alates lambipirnidest ja lõpetades hambapastaga. Õed Ksenia ja Diana Izmailova uurisid eile põhjalikult ka kosmeetikariiulit.

Kivi Konsumis on müügipinda 660 ruutmeetrit, osal sellest kaupleb väike lillepood. Iga riigikorra ajal tudengeid avitanud taarat võtab vastu automaat. Kivi tänava poolses küljes on parkla, kuhu mahub tosin autot.

Äripäevadel avatakse pood kell 7.30, nädalavahetusel poolteist tundi hiljem. «Arvestasime kaupluse lahtiolekuaegu planeerides eelkõige hommikuse tööle ja loengusse ruttajaga,» selgitas Tartu tarbijate kooperatiivi juht Tarmo Punger.

Kivi Konsum on Tartus kuues Konsum, seal töötab 27 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles