Linnapea vahetus Tartus. Arvab Andres Liinat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liinat
Andres Liinat Foto: Margus Ansu / Postimees

Andres Liinat, Tartu ülikooli kantsler:

Tartu ülikoolile on koostöö linna ja linnapeaga lahutamatu osa meie tööst. Sõltume mõlemad teineteisest – ühistest eesmärkidest ja ühistest arendustest. Urmas Kruuse mõistis seda linnapeana piisavalt hästi.

Ülikool on ajaloo jooksul enim kujundanud Tartu olemust ja avalikku nägu. Kruuse linnapeaperioodil renoveeriti heas koostöös linnaga Toomemäel tähetorn ning Maarjamõisa väljale rajati uued nüüdisaegsed teadushooned Chemicum, Physicum ja siirdemeditsiinikeskus.

Uute hoonete rajamise kõrval toetas linnapea teisigi koostööprojekte ülikooliga: väärikate ülikool, kultuuri- ja sporditegevus, aga ka Raefond, mille abil toetab linn parimaid õppureid ja õppejõude.

Tõsi, ühise kultuuri- ja sporditegevuse vallas ootavad otsustamist veel mitmed ettevõtmised: kasvõi Tartu laiapõhjaline korvpalliklubi, muuseumide ühine piletisüsteem, Toomemäe terviklik arendamine või uue üliõpilasmaja rajamine.

Urmas Kruuse oli Tartu linnapea küll seitse aastat, kuid mitmete pikaajaliste arenduste puhul jääb sellestki ajast vajaka, et ideid ellu rakendada. Ülikool on muutumas aasta-aastalt üha rahvusvahelisemaks, samas suunas peab arenema ka linn oma taristu ja teenustega, et positsioneerida end Euroopas rahvusvaheliselt tuntud ülikoolilinnana.

Urmas Kruusele koostöö eest tänusõnu lausudes soovime ühtlasi uuele linnapeale julgeid otsuseid ja julgeid unistusi, et Tartut kui hariduse, teaduse ja meditsiini tõmbekeskust Euroopas veelgi esile tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles