Politseireid: kuus joobes autojuhti ja kolm purjus ratturit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Politsei korraldas Põlvamaal mitu kontrollaktsiooni, et leida ja kõrvaldada liiklusest joobes juhte. Kurvastuseks leiti purjus roolikeerajaid iga reidiga.

Laupäeva hommikul kontrollis politsei kolme tunni vältel Valgjärve ja Kanepi asulas sõidukijuhtide kainust, vahendas Lõuna prefektuur. Puhuma pandi 177 autojuhti, kelle seast avastati üks alkoholi tarvitanud roolikeeraja, lisaks kaks alkoholi pruukinud ratturit.

Täna hommikul käisid politseinikud samal teelõigul, pannes puhuma 350 autojuhti. Kontrollaktsiooni tulemused olid veelgi trööstitumad kui laupäeval: juhtimiselt tuli kõrvaldada kolm alkoholi tarvitanud juhti. Lisaks avastati kaks turvavööta autojuhti. Kõigi avastatud rikkumiste osas alustati väärteomenetlusi.

Järgnevalt viidi sarnane kontrollaktsioon läbi Räpina vallas, kus pandi kolme tunni vältel puhuma 278 autojuhti. Siingi ei möödunud aktsioon vaid kainete liiklejate saatel, sest juhtimiselt kõrvaldati kaks alkoholi pruukinud sõidukijuhti. Lisaks oli alkoholiga patustanud ka üks jalgrattur.

Põlva konstaablijaoskonna piirkonnavanem Rainer Rahasepp ütles, et liiklusohutuse tagamiseks tuleb sarnaste kontrollaktsioonidega jätkata. Juhte on plaanis kontrollida sõltumata kellaajast ja nädalapäevast ning seda igas Põlvamaa nurgas.

Rahasepa sõnul imestasid jalgratturid, miks politsei nende joovet kontrollib. Ta selgitas, et jalgrataski on liikluses osalev sõiduvahend, millele kehtivad samuti seadusega kehtestatud õigused ja kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles