Politseinikule altkäemaksu pakkumine tõi tingimisi vangistuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne.
Alkomeeter. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu maakohtu Põlva kohtumajas mõisteti nädal tagasi kokkuleppemenetluses süüdi 63-aastane Väino Puusep, keda karistati politseinikule altkäemaksu pakkumise eest üheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.


Põlva politseijaoskonna konstaabel peatas 3. mail kell 15.37 Veriora vallas kahtlasi manöövreid teinud sõiduki Mitsubishi Lancer, mida juhtis ilmsete joobetunnustega Puusep. Mehe toimetamisel jaoskonnani lubas süüdistatav konstaablile altkäemaksu 6000 krooni, soovides, et ta jäetakse õigusrikkumise eest karistamata. Selleks küsis Puusep konstaabli arveldusarve numbrit, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Konstaabel fikseeris kuritegeliku episoodi ning teavitas tõendite kogumise järel toimunust kohe teenistuse vanemat. Alustati kriminaalmenetlust ja asi jõudis kiiresti kohtusse.

Menetluskuludena peab varem kriminaalkorras karistamata Puusep tasuma 7325 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles