Kultuurkapital eraldas lastefilmi tegemiseks toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kultuurkapital toetab lastefilmi «Supilinna salaselts» valmimist 120 000 euroga. Filmimine algab suvel.

Seikluslik linateos tugineb Tartu kirjaniku Mika Keräneni lasteraamatutele. Režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning kunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscari saanud taanlane Christian Gamst Miller-Harris.

Film valmib koostöös Eesti filmiinstituudi, Eesti Kultuurkapitali, Tartu linna ja rahvusringhäälinguga. Produktsioonifirma Nafta Films on sõnastanud eesmärgiks teha «Supilinna salaseltsist» Eesti läbi aegade kvaliteetseim lastefilm.

«Tänu kultuurkapitali toetusele saame ettevalmistusega plaanipäraselt edasi minna,» ütles produtsent Esko Rips. «Oma õla on lubanud alla panna ka Tartu linn ning ühtlasi oleme alustamas erasektorist toetajate otsimist.»

Käimas on osatäitjate otsingud filmirollidesse, kuhu kandideerib rohkem kui 5000 last ja 600 täiskasvanut üle Eesti. Osatäitjad selguvad aprilli lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles