Linnurallil autot kasutada ei tohi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabuvad kevadlinnud.
Saabuvad kevadlinnud. Foto: Toomas Huik

Kui varasematel linnade linnuvaatlusvõistlustel võis nii mõnegi osaleja autoga läbitud maa ulatuda vaatluskohtade vahel pendeldades paarisaja kilomeetrini, siis tänavu tohib liikumiseks kasutada üksnes kondimootorit.

Nõue, et linnas tohib ringi liikuda üksnes jalgsi või jalgrattal, on pühapäeval 13. korda peetava võistluse olulisim muudatus. Muidu on reeglid sarnased möödunud aastate omadega: tuleb leida vähemalt üks kaaslane, kellega minna pühapäeval välja ja leida koos võimalikult palju linnuliike.

Võistlus algab kell 5 varahommikul ja kestab kella 13ni päeval. Kaheksa tunni vältel peavad vaatlejad ise jääma kodulinna piiridesse, kuid arvesse lähevad ka need sulelised, keda nähti linnapiirist väljaspool. Liik läheb arvesse, kui seda näeb või kuuleb üle 50 protsendi võistkonna liikmetest.

Linnalinnuvaatluse tulemused tuleb saata samal päeval, 30. märtsil hiljemalt kell 16 e-postiga aadressil tarvo.valker@eoy.ee. Täpsemad reeglid on kirjas Eesti ornitoloogiaühingu veebilehel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles