Propeller jõudis nurgakivini

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuakadeemia uus hoone saab nurgakivi (pildil vasakult arhitekt Andres Lunge, Kristine ehituse esindaja Olavi Israel ja rektor Jaan Tamm).
Lennuakadeemia uus hoone saab nurgakivi (pildil vasakult arhitekt Andres Lunge, Kristine ehituse esindaja Olavi Israel ja rektor Jaan Tamm). Foto: Sille Annuk / Postimees

«Ma ei kingi teile praegu midagi. Tulen siis kui te sealt Kreutzwaldi õppehoone juurest bussipeatusest viimaks kõik bussi peale lähete ja tulen siis lehvitan teile järele ja soovin head kojujõudmist,» naljatas maaülikooli rektor Mait Klaassen täna Eesti Lennuakadeemia uue õppehoone nurgakivi asetamisel.

Lennuakadeemia on maaülikooli õppehoones allüürnik olnud juba aastaid ning lõpuks ometi on lootust tuleva aasta kevadel saada päris oma maja Ülenurme lennujaama külje alla. Lennujaama kõrval laiutab praegu suur propellerikujuline auk. Sellesse auku hakkab õige pea kerkima tiivikut meenutav õppehoone, mis läheb maksma üle 52 miljoni krooni.

Hoone nurgakivi tarvis sulges Lennuakadeemia rektor Jaan Tamm silindrisse tänase ajalehe ning deklaratsiooni, millel kõikide kohalviibinute autogramm. Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Andres Koppel pani võimu esindajate poolt silindrisse Eesti hariduse raha ning pildi eesti hariduspuuga, lisades, et lennundusel ja puudel on ikka alati palju kokkupuutepunkte olnud.

Linnulaulu ja õhku tõusvate lennukite saatel sulgesid hoone arhitekt Andres Lunge ja ehitaja esindaja Olavi Israel rektori kinnitatud silindri nurgakivisse. Loodetavasti juba aasta pärast saab saab sama seltskond sama koha peal ka maja avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles