Kohvik muutub õhtuti rummibaariks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rummibaari eest­vedaja Ove Tombak usub, et tema idee töötab.
Rummibaari eest­vedaja Ove Tombak usub, et tema idee töötab. Foto: Kristjan Teedema

Tartusse Rüütli tänaval detsembri alguses uksed avanud Sõsara kohvik hakkab järgmisest reedest tegutsema õhtu- ja öötundidel Tiki baarina, kus pakutakse eelkõige rummikokteile.

Rummibaari eestvedaja Ove Tombak ütles, et kandis oma joogikoha ideed peas juba aastaid, kuid konkreetsemalt hakkas baari käimalükkamisega tegelema selle aasta alguses.

«Olen ise kuus aastat baar­menina töötanud. Alustasin Zavoodis, siis Illusionis ja endises Notis. Peale seda kaks aastat ka Londonis,» lausus Tombak.

Suur rummivalik

Nõndanimetatud tiki­baa­ri ehk rummi pakkuvaid rannabaare nägigi Tombak Inglismaa pealinnas Londonis.

«Eestis selliseid baare pole, aga samas on rumm ja rummikokteilid meil üsna hästi vastu võetud. Võtame näiteks rumm koolaga või Mojito. Need on üsna populaarsed,» lausus Tombak ning ütles kindlalt, et rummi valik tuleb Tartu parimaid.

Tombaku sõnul muutub kohvik baariks õhtul kell kaheksa, mis tähendab seda, et temaatiline muusika keeratakse valjemaks, tuled hämaramaks ning vahetuvad ka töötajad. «Kedagi välja ei aeta, aga kokka siis enam tööl ei ole ning baarmenid pakuvad kokteile,» lausus ta.

Konkurents sobib

Baari tulekuga muutub mõnevõrra ka kohviku interjöör. Mugavamaks istumiseks on kohvikusse toodud diivan ning seina äärde ehitatud väike baarilett. «Siis ei pea ainult laua taga istuma,» sõnas Tombak. Ta oli veendunud, et kuigi Rüütli tänav on joogikohtadest pungil, jätkub kliente ka uuele rummibaarile.

«Ma arvan, et üks mahub küll veel. Pealegi on konkurents edasiviiv jõud. Palju halvem mõte oleks teha baar kuhugi sinna, kus konkurentsi poleks. Kui inimesed juba Rüütli tänaval on, siis nad tulevad ka sinu juurde,» oli Tombak kindel.

Rummibaar hakkab lahti olema kolmapäeval ja neljapäeval kolmeni ning reedel ja laupäeval neljani öösel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles