Võru linna teenetemärgi pälvis Valdur Raudvassar

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Raudvassar.
Valdur Raudvassar. Foto: Toomas Sildam

Võru linnavolikogu otsuse kohaselt omistatakse käesoleval aastal Võru linna teenetemärk ühiskondliku elu tegelasele Valdur Raudvassarile Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamisele kaasaaitamise ning Võru linna kultuuri, aja- ja koduloo kandmise ja säilitamise eest.

Valdur Raudvassarit premeeritakse 30 000 krooniga, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

«Valdur Raudvassari teened Eesti Vabariigi ja Võru linna ees on hindamatud. Ta on oma tegevusega aidanud kaasa Eesti Vabariigi taasiseseisvumisele, olles pöördelistel aegadel rahvaliikumiste eesotsas. Valdur Raudvassar on esinenud loengute ja ettekannetega ning kirjutanud raamatuid ja mitmeid artikleid. Ta omab sügavaid teadmisi ajaloost, loodusest, kodukandi ja Võrumaa aja- ja koduloost,» sõnas Võru linnapea Ülo Tulik.

«Valdur Raudvassar on jätkuvalt aktiivne ühiskondlikus elus. Ta on alati Eesti riiki ja vaimsust hoidev isik, ning on kindlasti seda tiitlit väärt,» lisas Tulik.

Valdur Raudvassar on olnud aktiivne kaitseliitlane, Võrumaa Muinsuskaitse Ühenduse esimees, töötanud kultuurimälestiste vanemmetoodikuna Dr. Fr. R. Kreutzwaldi Memoriaalmuuseumis, Võrumaa Tuletõrjeühingu Antsla piirkonnas erinevatel ametikohtade ning teadurina Võrumaa Muuseumis.

Võru linna teenetemärke hakati välja andma alates 1994. aastast ning seni on see omistatud 25 inimesele. Teenetemärk antakse üle Võru linna sünnipäeval, 21. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles