Tartusse jõuab eesti-vene koostöölavastus «Illusioonid» Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel esmaspäeval esietendub Tartu Uue Teatri proovisaalis Vene nüüdisaegse dramaturgi Ivan Võrõpajevi «Illusioonid», komöödia armastusest ning ettekujutustest. Kurioossel kombel ja üsna salaja on lavastus kord juba esietendunud, seda detsembris Tallinnas Vene teatris. Tartu publiku ees langetatakse saladuseloori nüüd märtsi lõpul. 

Tartu Uue Teatri ja Vene teatri koostöö sai alguse Vene teatris oktoobris 2013. aastal toimunud Vene nüüdisdramaturgia laboratooriumist, kus sündis lavastuse «Illusioonid» esialgne eskiis. Eskiisi hinnati kõrgelt ja sellest arenes lavastus, mida mängitakse kahes variandis: Tartu Uue Teatri näitlejate ja Vene teatri näitlejatega.

Tartu Uue Teatri näitlejatega loodud versioon avab ühtlasi ka äsja remonditud väikese teatrisaali, mis mahutab 50 vaatajat. 

Ivan Võrõpajev on Vene näitleja, lavastaja, näitekirjanik ja režissöör. Ta on saanud mitmeid auhindu, nagu näiteks Kuldne Mask (lavastuse «Hapnik» eest), festivali «Kinotavr» žürii eridiplom ja 63. Veneetsia filmifestivali sõltumatu noortežürii auhind Kuldlõvipoeg (film «Eufooria» eest).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles