Ain Tammvere: anname endale aru bussijaama projekti olulisusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijaamas on väljas bussijaama ja selle lähiümbruse detailplaneeringu väljapanek.
Tartu bussijaamas on väljas bussijaama ja selle lähiümbruse detailplaneeringu väljapanek. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Emajõe Ärikeskuse juhataja Ain Tammvere saatis toimetusele kommentaari täna valimisliidu Vabakunna poolt levitatud pressiteatele Tartu bussijaama asjus.

Tammvere: «Tasku keskuse arendajana ei ole me rahul tänase bussijaamaga. Meie soov on suurendada bussijaama ooteala ja istekohtade arvu, parandada liiklusturvalisust ning viia busside väljumine katuse alla. Istekohtade planeeritav arv ulatuks 154ni, mida on enam kui Tallinna bussijaamas.

Anname endale aru projekti olulisusest - Tartu bussijaamast peab kujunema linna visiitkaart, Lõuna-Eesti transpordikeskus. Mõistetavalt on sellise mastaabiga projekti juures igaühel oma arvamus ja huvi - bussireisija ootab mugavat teenindust, kaupmees rohkem kliente, linnakodanik väärikat linnaväravat ning arhitekt professionaalset lahendust.

Oleme antud projektiga poolteist aastat tegelenud ning selle aja jooksul kaasanud arutellu võimalikult palju osapooli.  

Turu-uuringufirmad Faktum&Ariko ning Ariko Reserv on korraldanud bussijaama kasutajate seas küsitluse, bussiettevõtted saatnud oma kirjalikud seisukohad ja korraldanud busside võimaliku liikumise asjus eksperimendi. Oleme läbi viinud koostöös Eesti Arhitektide Liidu ning linnaarhitektiga arhitektuurivõistluse ning Tartu linnavolikogu on saatnud detailplaneeringu avalikule väljapanekule.

Valimisliit Vabakund on tellinud täiendava arvamuse Eesti Arhitektide Liidult. Sellekohases pressiteates on välja toodud mitmeid asjaolusid, millele me ka ise peame  oluliseks kõrgendatud tähelepanu pööramist, sealhulgas liiklusturvalisus, sissepääsude nähtavamaks muutmine ning jalakäijatele ja kergliiklejatele eeliste loomine. Omalt poolt oleme avatud konstruktiivsele koostööle kõikide erialaliitudega ning valmis tõsiselt kaaluma konkreetseid
lahendusettepanekuid.

Homme korraldab linn Dorpati konverentsikeskuses projekti avaliku arutelu, kuhu kõik tartlased ja bussijaama projekti vastu huvi tundvad inimesed on oodatud. Siiralt loodame, et seda üritust ei kasuta mõni poliitiline jõud oma valimisüritusena, vaid sellest saab sisuline, reaalseid võimalusi ja argumente arvestav arutelu.

Järgnevalt kogume kõik laekunud hinnangud ja arvamused kokku ning usume, et kõigi osapoolte kaasamise tulemusel saab Tartu endale juba lähiajal kaasaegse ja väärika bussijaama.»

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles