Tartu välikohvikud on edaspidi lahti kuni südaööni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja platsi välikohvikud. Illustreeriv foto.
Tartu Raekoja platsi välikohvikud. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Seoses Tartu välikohvikute ümber suviti tekkiva mustusega otsustas linn hakata reguleerima nende lahtiolekuaegu. Linnavalitsus muutis hooajalise müügi korda nii, et välikohvikud tuleb sulgeda kell 24, neis teenindamine peab lõppema juba kell 23.

Avaliku korra tagamine öises linnas on päevakorral olnud juba mõnda aega, tunnistas abilinnapea Kajar Lember pressiesindaja vahendusel. «Kesklinna elanike ja ettevõtjate rahulolematus öise lärmi ja õigusrikkumistega ning politseistatistika analüüs on meid sundinud välikohvikute lahtiolekuaegu piirama.» Mullu suvel sai politsei kesklinna üle paarisaja väljakutse, täpsustas Lember.

Kui paljud kesklinna kohvikupidajad on seni järginud head tava ja sulgenud südaööks oma välikohvikud, siis mitmel pool see kahjuks nii ei ole. Sellest tuligi vajadus sätestada välikohvikupidajatele ühtsed reeglid, lisas Lember.

Lisaks tekivad sel suvel koostöös ettevõtjatega avalikku ruumi ka uued välimüügialad, kus kauplejatel tekib ühelt poolt võimalus paremini tegutseda, kuid samas ka kohustus oma kasutuses olevad alal tagada puhtus ja kord.

Hooajalise müügi korra muudatus hakkab kehtima aprilli algusest. Selleks, et kliendid jõuaksid tellitu enne kella 24 ära tarbida, tuleb klientide teenindamine lõpetada hiljemalt kell 23.

Ettevõtluse osakonnal on õigus täiendavalt piirata välikohviku kauplemisaega, kui sealsete klientide käitumine häirib või seab ohtu teisi inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles