Kohus võttis kahelt roolijoodikult auto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Sille Annuk

Tartu maakohus tunnistas kokkuleppemenetluses süüdi Allar Aarna (26) ja Alar Luige (48), karistades neid joobespäi autoga sõitmise eest nii ühiskondliku tööga kui ka auto konfiskeerimisega.

Aarnale mõisteti 10 kuu pikkune tingimisi vangistus kaheaastase katseajaga, teatas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm. Luigele mõisteti kuue kuu pikkune vangistus, kuid koos talle varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga peab ta kandma seitsme kuu ja 25 päeva pikkuse vangistuse. Viimane asendati omakorda 470 tunni üldasuliku tööga.

Eelvangistuses on Aarna oma karistusest juba ära kandnud kaks päeva ja Luik kolm päeva.  

Aarnalt võeti lisaks ära ka mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks ja kuueks kuuks.

Mõlemalt mehelt konfiskeeriti neile kuuluvad mootorsõidukid: Aarnalt Audi A6 Avant ja Luigelt Audi A4. Menetluskulude katteks peab Aarna lisaks hüvitama 532 eurot ja Luik 774 eurot.

Allar Aarna peeti kinni Tartumaal Luunja vallas Tartu-Räpina-Värska maantee 4. kilomeetril. Alar Luik peeti kinni aga Kambja vallas Kambja alevikus Kesk tänaval. Mõlemad mehed tunnistasid politseiametnikele üles, et nad olid enne sõidu alustamist tarvitanud alkohoolseid jooke. Seda kinnitas ka alkomeetri näit.

Liikluskuriteo toimepanemise eest on süüdistatavaid ka varem kriminaalkorras karistatud. Seetõttu nõudis prokurör kohtus lisaks põhikaristusele ka täiendavat mõjutusvahendit ehk auto konfiskeerimist.

«Kui inimene paneb korduvalt toime samalaadse kuriteo, on see prokuratuurile aluseks nõuda lisaks põhikaristusele ka täiendava mõjutusvahendi kohaldamist,» kommenteeris Lõuna Ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margit Pärn oma nõudmist sõiduki konfiskeerimise kohta.

Lõuna prefektuuri üldkuritegude teenistuse vanema Anita Peiponeni sõnul arestiti mullu Lõuna-Eestis 27 roolijoodiku sõidukid ning sama resoluutselt kavatseb politsei käituda ka edaspidi. Loomulikult ei takista sõiduki konfiskeerimine isikul endale uut autot soetamast, kuid reeglina on uue sõiduki ostmine kulukas ning vähemalt mõneks ajaks on karistatud ja ohtlik juht liikluskeerisest kõrvaldatud, lisas Peiponen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles