NATO kindral väisas ülikooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem kindral Hans-Lothar Domröse külastas Tartu ülikooli.
NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem kindral Hans-Lothar Domröse külastas Tartu ülikooli. Foto: Kristjan Teedema

Täna külastas Baltimaade visiidi raames Tartu ülikooli NATO Brunssumi ühendväejuhatuse ülem, kindral Hans-Lothar Domröse. 

Tartu ülikoolis kohtus Domröse rektor professor Volli Kalmuga. Kohtumisel tutvustas Kalm kindralile ülikooli ning vesteldakse ülikooli rolli üle ühiskonnas ja kaitseteemadel.

Kõik üliõpilased ja huvilised said kell 14 osaleda kindral Domröse avalikul loengul riigiteaduste instituudi Balti õpingute keskuseses. 

Loengul rääkis Domröse kollektiivsest julgeolekust, julgeolekukoostööst ja kriisiohjamisest kui NATO ühtedest peamistest tegevusülesannetest. Enne loengut tervitas kindralit TÜ sotsiaal- ja haridusteaduskonna dekaan professor Jaanus Harro.

Tartus külastab kindral Domröse ka Balti kaitsekolledžit.

Kindral Hans-Lothar Domröse Baltimaade visiit kestab 28. märtsini. Eesti visiidil kohtus ta eile, 24. märtsil Tallinnas kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrasega ning rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juhi Matthew Bryzaga. Veel külastab ta Tallinnas ka Eesti küberkaitsekeskust.

Hollandis Brunssumis asuv väejuhatus on üks kolmest NATO operatiivtasandi juhtimisorganist. Peale selle koordineerib väejuhatus Balti õhuturbe missiooni ning vastutab kollektiivkaitse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles