Tartu uueks linnapeaks tuleb Urmas Klaas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Peeter Langovits

Tervise- ja tööministriks siirduva Urmas Kruuse asemel saab Tartu uueks linnapeaks riigikogu liige Urmas Klaas.

«Ma olen öelnud jah-sõna, et olen valmis selle väljakutse vastu võtma ning me oleme kokku leppinud, et nädala teises pooles on mul kohtumised nii Reformierakonna Tartu organisatsiooniga kui ka koalitsioonipartneritega,» lausus Klaas täna hommikul Tartu Postimehele.

Oma otsust põhjendas Klaas sellega, et Tartu käekäik on tema jaoks tähtis. «Tartu on mulle alati korda läinud. Olen ju põline lõunaeestlane ja Tartu hea käekäik on mulle kogu aeg väga tähtis olnud. Ma leian, et oma panuse andmine on väga oluline,» ütles Klaas.

Reformierakonna pressiteate vahendusel peab Klaasi sõnul iga linnakodanik end oma kodulinnas hästi tundma. «Kindlasti on olulisteks teemadeks Tartu transpordivõimaluste arendamine ja turvaline liiklemine linnas endas. Linnavõimu üks peamisi eesmärke on arendada keskkonda, kus saaks maksimaalselt avaneda ettevõtete ja ülikoolide võimekus,» märkis Klaas. 

Urmas Klaas

CV

Sündinud 17.03.1971 Räpinas
Haridus: Tartu ülikool, ajaloomagister 1998; Tartu ülikool, ajalugu 1994 (cum laude); Räpina Keskkool 1989.
Töökohad: XI ja XII Riigikogu 2007–; Põlva maavanem 2004–2007; haridus- ja teadusministeeriumi teabejuht, teabekorralduse osakonna juhataja 2004; ajalehe Postimees uudistetoimetuse toimetaja, arvamustoimetuse juhataja, Tartu toimetuse juhataja, peatoimetaja asetäitja, peatoimetaja 1995–2003; Tartu ülikooli Eesti ajaloo õppetooli assistent, lektoraadi juhataja, lektor 1994–2003.
Tegevusalad: Eesti Arengufond, nõukogu liige; SA Kultuurileht, nõukogu esimees; Lennuliikluse Teenindamise AS, nõukogu liige; Eesti Orienteerumisliit, president; AS Räpina Haigla, nõukogu liige.
Erakond: Eesti Reformierakond 2006–
Ühiskondlik tegevus: kaitseliidu vanematekogu liige, Eesti Orienteerumisliidu president, sihtasutuse Domus Dorpatensis nõukogu liige.
Huvialad: ilukirjandus, sport, kalandus, aiandus.
Perekonnaseis: vallaline.

ARVAMUSED

Rein Kilk (Isamaa ja Res Publica Liit):

Eks ta natukene üllatav on. Eelmine kord tõi Reformierakond Elvast Urmas Kruuse, sest erakonna sees olid kahe leeri vahel vastuolud ja siis oli see sundkäik. Praegu on Reformierakond üsna üksmeelne ja ka volikogus on rahulik. Ma eeldasin, et nüüd antakse vastavalt pagunitele, näiteks Verni Loodmaa või Toomas Kapp. Et võetakse see, kes on selle koha välja teeninud. Teisest küljest, miks mitte. Tal on väljast tulev pilk ja opositsioonist ei tohiks ta vastuhääli saada. See on tegelikult Klaasil esimene kord, kus ta saab tõeliselt silma torgata ja mina lausa ootan, kuidas ta plaanib linna elu käima tõmmata. Võib-olla on just tema see mees, kes lööb aknad puhtaks-säravaks ja paneb elu käima.

Triin Anette Kaasik (Reformierakond):

Ma pole Urmas Klaasiga kui linnapeakandidaadiga veel kohtunud ja ei oska praegu hinnangut anda, aga arvan, et ta on igati väärikas inimene Tartut juhtima. Kõigepealt tuleb Klaasil siiski ennast kohalikele reformierakondlastele tutvustada ja alles siis kujundan ma oma arvamuse. Aga usun, et olen tema poolt. Seda kohta pakuti ka mulle, aga ma tunnen ennast eraettevõtluses palju kodusemalt. Ma arvan, et olen veel liiga noor ka. Urmas Klaas on poliitika valinud ja tema jaoks on see normaalne areng. Mina ei näe ennast eluaeg poliitikas, ja korraks linnapeaks minna ei tundunud hea mõte. Kahjuks loobusid paljud põlised tartlased, kellele ettepanek tehti, sest nad ei taha saada avalikuks süljetopsiks. Minna ja olla kõigile näägutamisobjektiks ei tundu hea mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles