Vanemuises räägitakse teatri rollist hariduses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise teater korraldab 25. märtsil esimest korda hariduskonverentsi «Haridus teatris ja teater hariduses», millega soovitakse tõstatada teemasid koolihariduse täiendamisest teatri vahenditega.

Konverentsi eesmärk on välja selgitada, kas teatril on pakkuda kooliprogrammile põnevat ja sisukat täiendust. 

Vanemuise noortetöö juht Mall Türk ütles, et eelkõige on teatri soov konverentsiga algatada arutelu. «Me tahame uurida, kas haridusministeerium näeb, et meie võiksime pakkuda ka õppekavadele konkreetset täiendust. Need haridusprogrammid, mida me teatris teeme, on tehtud metoodiliselt selliselt, et õpetaja saabki kasutada neid ainetundidena,» selgitas ta.

Üritusse on kaasatud eri pooled: õpetajad, õpilased, koolijuhid ja teatrid, samuti haridus- ja teadusministeeriumi ning kultuuriministeeriumi esindajad. 

Ettekanded toovad keskmesse teatri kui väärtuskasvataja rolli ning näitavad mitmesuguseid võimalusi, kuidas teatri noorsootöös tehtavat rakendada õppekavas. Töörühmades otsitakse uusi ideid teatri õppeprogrammideks ning ka võimalusi ja vahendeid, kuidas neid rakendada.

«Meie peamine tegevus on muidugi etendused, aga meie noortetöö pole mitte publiku kasvatamine, vaid kodanikukasvatus. See on teatri panus väärtuskasvatusse ja me näeme perspektiivis, et neid piire on võimalik laiendada,» lisas Türk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles