Tartus juhtunud väidetav vägistamine ei leidnud kinnitust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Politseile mullu novembris laekunud teade Tartus kaubikus noore naise vägistamisest ei leidnud kinnitust ning politsei lõpetas prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

Eelmise aasta novembris laekus politseile teade selle kohta, et tundmatu mees vägistas kaubikus 26-aastase naise. Politseisse pöördunud naise sõnul oli ta alkoholi tarvitanuna peolt üksi koju läinud, kui ta koduteel kaubikusse tõmmati ja tundmatu mehe poolt väidetavalt vägistati, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva ütles, et tegemist oli äärmiselt tõsise kuriteoteatega, mis nõudis operatiivset tegutsemist. Samas  oli avaldaja  poolt  uurijatele edastatud informatsioon mõneti vastuoluline ja napp, seetõttu nõudis iga laekunud infokild üksikasjalikku kontrolli.

Uurimist raskendas samal ajal meediaväljaannetes ja sotsiaalmeedias avaldatud erinevad versioonid juhtunust, mis omakorda tekitasid Tartu linnas põhjendamatut paanikat ja uurijatele lisatööd.

Kriminaalasjas kontrolliti üksikasjalikult avaldaja  poolt politseile edastatud informatsiooni, selgitati välja avaldajaga sellel ööl kokku puutunud isikute ring, vaadati läbi Tartu linna turvakaamerate salvestised ja määrati kohtuarstlik ekspertiis. Lisaks kontrolliti sotsiaalmeedias levinud võimalikke versioone juhtunust.

«Ükski kogutud tõenditest ei kinnitanud avaldaja versiooni juhtunust. Eeltoodust tulenevalt andis prokuratuur politseile loa kriminaalmenetlus lõpetada,» sõnas ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles