Linnapea määramiseks on aega kaks kuud

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Urmas Kruuse lahkub Tartu linnapea ametikohalt, võib tema mantlipärija jätkata senise meeskonnaga, kuid võib kaasa tuua ka uusi inimesi.

Tartu linnasekretär Jüri Mölder ütles, et kui Urmas Kruuse peaks esitama lahkumisavalduse, on linnavolikogul seadusest tulenevalt uue linnapea ametisse määramiseks aega kaks kuud.

«Kõigepealt esitab linnapea tagasiastumisavalduse ning märgib sinna tagasiastumise kuupäeva. See saab kõige varajasemalt olla avaldusele järgnev päev ja sellest hetkest on ta prii,» selgitas Mölder.

Kuni uue linnapea valimiseni täidab linnavalitsuse ülesandeid vana valitsus. «Meil on asendamise järjekord paika pandud ning esimesena asendab linnapead abilinnapea Raimond Tamm, järgmisena Jarno Laur. Töökorralduslikult ei teki linnapea lahkumisega mingit sisulist probleemi,» rääkis Mölder.

Uue linnapea määrab ametisse linnavolikogu. Praeguse graafiku järgi toimub järgmine volikogu istung 24. aprillil, kuid Möldri sõnul võib enne seda kokku kutsuda ka erakorralise volikogu.

«Põhimõtteliselt on võimalik seitsme päeva jooksul teha volikogu erakorraline istung. Ettepaneku selleks võib teha linnavalitsus või neljandik volikogu liikmetest,» ütles Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles