Gert Kullamäe: Pieno ja Prienai on üsna sarnased satsid

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus peetud korvpallilahingus alistas Tartu Ülikool/Rock koduväljakul leedulaste Prienai Tonybeti lisaajal 81:79.
Tartus peetud korvpallilahingus alistas Tartu Ülikool/Rock koduväljakul leedulaste Prienai Tonybeti lisaajal 81:79. Foto: Rein Murakas

Reedel Balti liiga teises veerandfinaalmängus Pieno zvaigzdesi alistanud TÜ/Rocki korvpallimeeskond peab juba homme õhtul esimese poolfinaalmängu, kui kodusaalis kohtutakse Leedu Prienai Tonybeti meeskonnaga.

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul on veerand- ja poolfinaali vastaseid keeruline omavahel võrrelda, kuna meeskonnad on väga sarnased.

«Nad on enam-vähem ühe klassiga meeskonnad. Ma arvan, et võib-olla Prienai mängib vähem organiseeritult ja rohkem individuaalselt, aga üldise taseme poolest on suhteliselt sarnased satsid. Ka Leedu meistrivõistlustel on nad seda näidanud – kord võidab üks ja kord teine,» lausus Kullamäe.

Eelmisel hooajal Balti liiga finaalis mänginud Prienai meeskond hoiab praegu Leedu liigas kolmandat ja Pieno zvaigzdes viiendat kohta.

Balti liiga põhiturniiril õnnestus Rockil Prienaid kodus kahe punktiga võita, kuid Leedus tuli vastu võtta 12-punktine kaotus.

Kuigi mängutaseme poolest ei lähe Rocki jaoks olukord kergemaks, peaks emotsionaalses mõttes olema nüüd seis parem ja pinged maas. Kullamäe sõnul tuleb esimene poolfinaal siiski väga kiiresti otsa.

«Laupäeval puhkasime, täna teeme juba trenni ja vaatame natuke Prienai videot ja homme on juba mäng. Päevad lähevad ruttu,» sõnas Kullamäe. «Aga loomulikult on hea, et mängud lähevad edasi ja oleme nelja parema hulgas.»

Homses kodumängus tuleb Rockil taas püüda Prienaid võimalikult suure punktivahega võita, sest edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes.

«Jah, see on jälle n-ö kahest poolajast koosnev mäng. Esimese mängime kodus ja teise väljas. Tõele au andes peame niimoodi hakkama saama kuni Balti liiga lõpuni, kuna meil kodumängu eelist pole,» rääkis Kullamäe, kuid ei teinud sellest suurt probleemi.

«Selline on formaat ja midagi pole teha. Meil on hea kogemus olemas. Kahest voorust oleme niimoodi läbi saanud ja loodame, et see kogemus aitab meid,» lausus ta.

Homsest kohtumisest peaks osa võtma ka Janar Talts, kes sai veerandfinaalmängu lõpus jalale löögi. «Sai jah paugu ja jalg tõmbas krampi, aga eile käis ta juba liigutamas ja ma loodan, et midagi väga tõsist ei ole,» ütles Kullamäe.

Esmaspäevane kohtumine algab TÜ spordihoones kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles