Supilinna tekkis prügimägi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügihunnik Tähtvere tänava alguses.
Prügihunnik Tähtvere tänava alguses. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tähtvere tänava algusesse otse Koreli maja taha kerkib väike prügimägi. Inimtegevuse jääke silmitsedes näib, et vähemasti osa olmejäätmetest on vana kivimüüritise vahelt ukse­­avast sisse kantud üsna hiljuti.


Kõrbemisjäljed vanadel riideesemetel, pakendijäätmetel ja kilel viitavad sellele, et hunnikut on püütud ära põletada. Suurem osa saastast pole siiski tuld võtnud.

Tartu menetlusteenistuse väärteouurija Ülle Neeme sõnul räägib prügi tema tekitaja kohta nii mõndagi ning tihti tuleb saastajal endal katta prahi koristamise kulud. Neeme hinnangul on seegi kord tegu tõenäoliselt läheduses elavate inimestega.

Sageli jääb saastaja siiski leidmata ning maatükil peab korda hoidma selle omanik. Kui seda ei tehta, sekkub linnavalitsus ning annab ette tähtaja, mille jooksul tuleb maavaldus korrastada. Vastasel juhul ähvardab omanikku trahv.

Tähtvere tänava alguses asuva kinnistu omanik on Pere Kinnisvara OÜ, kellele linn on Neeme kinnitusel määranud juba kaks trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles