Vene ballil on aukohal valss

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamara Hristo-forova
Balli üks 
korraldajaist
Tamara Hristo-forova Balli üks korraldajaist Foto: Erakogu

Laupäeval Vanemuise kontserdimajas toimuv vene ball on iga-aastane meelelahutus- ja kultuurisündmus, mida tullakse nautima tervest Eestist ning piiri tagant Pihkvastki.

Vene ball on aastatepikkune traditsioon, tänavu toimub see kuueteistkümnendat korda. Peo korraldab väike rühm Tartu vene kogukonna liikmeid, teiste seas kohtunik Tamara Hristoforova. Tema vastutada on, et õhtu kava saaks suurejooneline ning et keegi ei viriseks.

Tamara Hristoforova ei pea paljuks artistide valikul neid ise enne kuulamas ja vaatamas käia ning ta paneb mängu kogu oma veenmisoskuse, et tuua vene ballile ka tippartiste. Tänavu on tippudeks Eesti üks edukaimaid võistlustantsupaare Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova.

Õhtu on Hristoforova sõnul üles ehitatud nii, et igal täistunnil näeb publik 15-minutilist šõud. «Nii jätkub vaheldust terveks õhtuks ja pidu ei muutu üksluiseks,» ütles Hristoforova.

Järgmisena tõstis korraldaja esile Annelinna gümnaasiumi õpilasi Jelizaveta Popovat ja Paul Šaurkinit tantsukavaga «Suudlevad tudengid», mis pidi olema nii ilus, et seda oleks patt suuremale publikule esitlemata jätta.

Balli juhid on juba viiendat aastat õde-venda Anna Kutšinskaja ja Pavel Kutšinski, kes on õppinud muusikat ja kes juba praegu on säravad noored artistid.

Ballile tulevad Pihkva kultuurikolledži solistid, samuti Pihkva 38-liikmeline rahvakoor. Võimast vene koorilaulu saab kuulata juba pool tundi enne balli ametlikku algust kell 17.

Kontserdimaja avab balliks uksed kell 16.30, et kaugemad tulijad saaksid end mugavalt sisse seada ning omavahel juteldes aega veeta. Balli ametlik algus on kell 17.30.

Hristoforova märkis, et korraldusmeeskond on oma paljudele toetajatele jaganud tasuta kutseid, ka piletid on peaaegu välja müüdud ning laupäeval võib ballile tulla 800 kuni 900 inimest.

Hoolega on mõeldud õiges rütmis tantsumuusika peale ning aukohal on valss, kuna rahvusvahelises tantsumaailmas on tänavune aasta kuulutatud valsi aastaks. «Tartus on väga palju neid inimesi, kes tegelevad tantsuga, ning ball on just see koht, kus paarid saavad oma oskusi näidata,» ütles Hristoforova. Head tantsumuusikat mängivad ansamblid Vernisaž ning Ivetta Trio.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles