Rocki ootab täna uus katsumus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Eurosarjas suurepärase hooaja teinud, kuid nelja parema hulgast siiski välja jäänud TÜ/Rocki korvpallimeeskonda ootab täna juba uus katsumus, kui Balti liiga veerandfinaali teises kohtumises minnakse vastamisi Leedu Pieno zvaigzdesiga.

Peatreener Gert Kullamäe, kui eurosarjale tagasi vaadata, siis tegite suurepärase hooaja ja ilmselt väga paljud ei uskunud, et Rock võiks üldse nii kaugele jõuda. Mida ise enne turniiri lootsite?

Eks minul olid omad unistused, aga neist ma rääkima ei hakka ...

Unistus on alati kõige kaugemale jõuda?

Eks ikka, aga kripeldama jääb eelkõige see, et viimases mängus ei saanud me täiskoosseisuga mängida. Kui oleksime kaotanud nii, et Janar Talts oleks olnud täitsa terve, siis hea küll, aga praegu jääb kripeldama.

See oli ikka suur ebaõnn. Neil tuli korvi all jõudu juurde, aga meil kadus sisuliselt üks mees ära. Sellest on kuradima kahju. See kripeldab sees.

Lõplikult ei saanud teada, et millised olid kahe meeskonna jõuvahekorrad?

Jah. Oleks me koos täisjõus Janariga kaotanud, poleks okas hinges. Oleks tahtnud ikkagi i-le täpi peale panna. Ma arvan, et see oleks olnud Eesti korvpallile ja meie klubile suur asi. Võitlesime ja püüdsime nii- ja naapidi, aga mis sa teed. Võimalus oli, aga läks nii, nagu läks.

Kas nüüd võib kindlalt öelda, et Uroš Lukovici lahkumine tuli Rockile kasuks?

Mina neid asju nii ei vaata. Kust me teame, mis oleks olnud siis, kui ta oleks jäänud või kui Vilmantas Dilys poleks sulandunud nii hästi tiimi. Selliseid asju ei oska öelda ja ma ei spekuleeriks.

Lukoviciga tuli eurosarjas kohe kaks kaotust, aga pärast algas võidulaine?

Temaga koos või mitte, see pole tähtis. Tähtis on see, et me alustasime euromänge ilma Augustase (Augustas Peciukevicius – toim) ja Gerdita (Gert Dorbek – toim). Küsimus polnud niivõrd Urošis, vaid et meil oli siis kaks olulist lüli tagaliinis puudu.

Sümboolselt võibki öelda, et alustasime turniiri tervisehädadega ja ka lõpetasime. Aga kui tahame sellisel tasemel ja meie komplekteerituse juures olla edukad, peavad kõik mehed olema täisjõus ja rivis. Siis on võimalik teha ilusaid ja suuri asju.

Viimases euromängus tundus, et mängijatel olid n-ö mahlad väljas. Augustas Peciukeviciuse teravad läbimurded olid täiesti kadunud. Kas põhjus oli suures koormuses või sõltub kõik ikkagi vastasest?

Siin on kaks poolt. Üks pool on see, et ega vastane ei maga. Eks nemad tahavadki meie liidermängijaid ohjeldada. Nad mängisid Augustase vastu väga targalt ja õigesti. Sundisid teda eemalt viskama ja püüdsid ära võtta need teravad läbimurded, mis on tema tugevaim külg.

Teisest küljest ei ole ükski mängija võimeline olema sellise graafiku juures pidevalt tippvormis. See on ebaloogiline.

Ikka on nii, et millalgi vajub keegi ära ja teine peab astuma esile. Sellepärast ongi meeskonnas rohkem mängijaid. Ei ole võimalik olla nii pikalt ja järjest kogu aeg tipus.

Kui Rock tahab tulevikus sellisel tasemel mängida ja sammu edasi astuda, kas peaksite äkki Eesti meistrivõistluste põhiturniirist vaba olema?

See on eraldi teema. Loomulikult, kui sa võistled kolmes sarjas ja mängud lähevad suhteliselt lõpuni välja, läheb graafik ebaloomulikuks.

Aga see on eraldi teema ja nõuab eraldi käsitlust. See, kuidas asjad peaks olema, vajab üldist Eesti korvpalli visiooni. Seda ei pea meie siin Tartus arutama, vaid see vajaks suuremat korvpalliüldsuse reageeringut ja plaani, mismoodi sel juhul seda turniiri teha.

Väga tähtis kohtumine on jälle tulekul. Kuidas on meeskond teisipäevasest raskest kaotusest emotsionaalset välja tulnud?

Eks see asi peab igaühel omal peas olema, kuidas ta halvad asjad unustab. Reaalsus on see, et täna (eile – toim) kell kaks istume bussi ja põrutame Leedu poole.

Mis siin ikka, uued mängud tulevad peale ja loodame, et kõik sujub. Ma loodan, et mehed on eelmise mängu unustanud. Mis siin ikka enam põdeda. Tagasi teha ei saa enam midagi.

Eurosarjas täitsite eesmärgi kuhjaga, aga Balti liigas vajab kõik veel tõestamist, kuigi Rockil on 13-punktiline edu.

Sellele edule ei tasu mõelda. Tuleb minna mängima ja tuleb mängida võidu peale. See 13 punkti on tänapäeva korvpallis väga väike vahe, mis võib kiiresti kokku sulada. Tuleb lähtuda oma mängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles