Lastelavastus ootab vanu kudumeid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõngakerad.
Lõngakerad. Foto: Margus Ansu

Kui te ei ole enam aastaid tõmmanud selga oma päevinäinud samblarohelist või puukoorevärvi kampsunit, kivihalli mütsi või mõnd loodusvärvi meenutavaid sõrmikuid ning mõtlete, mida nendega teha, siis tegelikult on neile rakendus täiesti olemas.

Tartu uus teater kogub lavakujunduse tarbeks ühevärvilisi loodustoonides vanu kudumeid, millest valmib looduskeskkond. Eriti oodatud on palmikkoes ja nupulised kudumid. Kirjusid ja mustrilisi kudumeid palub teater sel korral mitte tuua.

Kudumeid vajab teater lastelavastuse «Siil udus» lavamaailma loomiseks. Lavastus esietendub Tartu uues teatris 12. aprillil.

Leino Rei lastelavastus «Siil udus» põhineb Sergei Kozlovi samanimelisel lasteraamatul, mis on kindlal kohal mitme põlvkonna emotsionaalses mälus. Lavastaja Leino Rei, kunstnik Kristiina Põllu ja helilooja Ardo Ran Varres uurivad, kuidas võiks siili ja karupoja lugu edasi anda teatris. Udus on nägemine väga piiratud ja teravduvad teised meeled - eeskätt kuulmine. Enamus näiliselt väikeseid, kuid Siili jaoks suuri sündmusi, millega ta teel sõbra juurde kokku puutub, jõuavadki etenduses kohale just häälte ning helide kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles