Tartu kõrgkoolid avavad huvilistele uksed

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Margus Ansu

Homme ootavad õppimishuvilisi noori külla viis Tartus tegutsevat kõrgkooli. Üheskoos on muretsetud ka eribussid, mis toovad noori tasuta Emajõelinna Tallinnast, Paidest, Põltsamaalt, Narvast, Jõhvist, Pärnust, Viljandist ja Võrust.

Lahtiste uste päev toimub korraga viies Tartu kõrgkoolis. Lisaks Tartu Ülikoolile ootavad huvilisi ka Eesti Maaülikool, Eesti Lennuakadeemia, Tartu kõrgem kunstikool ja Tartu tervishoiu kõrgkool.

Tartu Ülikoolis saavad huvilised 19. märtsil kell 11 tutvuda õppimisvõimalustega nii peahoone aulas minimessil kui ka teaduskondades. Ülikooli turunduse peaspetsialist Piret Normet soovitab noortel olla sel päeval eriti uudishimulik ning võimalikult palju küsida just seda, mida kodulehelt ei leia.

Sisseastumistingimustest räägib kell 11 algavas infotunnis senati saalis vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo. Kell 12 toimub arutelu teemal kas õpetajatel peaks olema õigus kasutada õpilaste suhtes rahalisi mõjutusvahendeid.

Eesti Maaülikool ootab oma Tähtvere linnakus asuvas peamajas huvilisi juba kell 10, kus erialadest ja sisseastumistingimustest kuuleb lähemalt minimessil. Seejärel saab tutvuda õppeklasside, -laborite ja ülikoolilinnakuga.

Lisaks instituutidele ja peahoonele on uksed lahti ka maaülikooli legendaarsel Torni-ühiselamul, spordiklubil ning üliõpilasesindusel.

Milline on radioloogiatehnikute nähtav ja nähtamatu maailm, millega tegelevad ämmaemandad ja kuidas saab määrata veregruppi - selliste ja teiste praktiliste töötubade kaudu saab Tartu tervishoiu kõrgkooli avatud uste päeval aimu kõrgkooli õppekavadest.

Lisaks avatud uste päevale sel kolmapäeval ootab kool huvilisi ka 2. aprillil.

Täpsem info kõrgkoolide avatud uste päevadest on saadaval koolide veebilehtedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles