TÜ/Rock peab täna saatusliku kohtumise

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtvaatajad TÜ/Rocki mängu vaatamas.
Pealtvaatajad TÜ/Rocki mängu vaatamas. Foto: Margus Ansu

Korvpallimeeskonnal on võimalus viia Tartu taas eurosarjas nelja parima hulka.

Volli Kalm

TÜ rektor

Teises kohtumises jäime just korvi all hätta. Vastastel oli muidugi üks mees juures ka. Teine asi, mis silma hakkas, olid suhteliselt korvi alt visatud, kuid mitterealiseeritud kahepunktivisked. Kokku vast kümme punkti jäi nii saamata. Jumal seda teab, mis oli selle põhjus, aga mina olen optimistlik.

Kui nende kahe mängu peale tehakse korralik kodutöö ja järeldus, mida ühe või teise probleemiga peale hakata, lisaks koduseinad ja publiku toetus, siis ma arvan küll, et Rockil on võimalik võit. Võimalused on rohkem Rocki kasuks.

Tulemus sõltub suutlikkusest võrdselt panustada. Rockil oli esimeseski mängus platsil küll üks viisik ja siis hoopis teine. Ja kui need kümme mängijat on võimelised kõik panustama ja kui igaüks suudab oma maksimumi anda, siis ma ei näe väga probleemi. Kahes mängus on üle platsi mees olnud Tanel Kurbas. Ülejäänud on aga kõikuvad. Kui ka ülejäänud vähegi stabiilsema soorituse teeksid, siis ... Kui see pikem pink ja ühtlasem panustamine vähegi välja tuleb, siis ma arvan, et Rockil on päris suured šansid kolmas mäng ära võita.

Kaitse on olnud ju hea ja kui visked ning ka vabavisked korda saab, siis ma arvan, et tuleb ära. Ise kahjuks saali ei jõua, sest olen selleks ajaks juba välismaal.

Erik Puura

TÜ arendusprorektor

Olen homme kahjuks Stockholmis ega saa mängu vaatama minna, aga ma arvan, et Rocki võimalused on rohkem kui viiskümmend protsenti. Koduseinad toetavad. Kui meenutada esimest mängu, siis vastased tulid alguses ikkagi ülikiiresti oma kolmestega mängu. Kõik ohhetasid ja ahhetasid. Seetõttu on isegi ime, et me saime neile järele. Loodame, et homme lähevad meil sellised kolmesed niimoodi sisse.

Eks visetest ja kaitsest mängu tulemus sõltubki. Rocki trump ongi tõenäoliselt tugev kaitsemäng. Kui õnnestub lauapallid kätte saada, siis ... Ungaris oligi probleem just lauaga. Ma arvan, et rolli mängis ka see, et teine kohtumine peeti vaid kaks päeva hiljem. Ungarlased jõudsid rohkem välja puhata. Meie omad pidid ikka pikalt reisima, mitme ümberistumisega. Ma ei kujutagi ette, kuidas nii pikad mehed lennukisse ära mahuvad. Nüüd on võimalused võrdsed.

Ma arvan, et meie võiduvõimalused on isegi seitsmekümne protsendi kanti. Lihtsalt tuleb anda endast parim. Mõlemad meeskonnad on tegelikult väga ühtlase koosseisuga, aga ma olen sel hooajal näinud Rockil väga tugevat meeskonnavaimu ja ma arvan, et võit tuleb ära.

Priit Kaasik

TÜ kehakultuuriteaduskonna dekaan

Teine kohtumine oli natukene ühekülgne. Meil polnud ründaja eelist. Lõpuks oligi meie rünnak ühekülgne ja kui see kestab terve kohtumise, jääbki mäng natukene hambutuks.

Ma ei ütle, et väga pehmeks jäime ... tegelikult oli võitlus kompromissitu. Aga neil oli selline sissetõmmatud maa-ala ja sealt jäävad mõned käigud kohe ära. Aga kui ikka otsid neid käike, siis hakkab juba ajaline surve tekkima ja ... Ründelauavõitlus oli ka väga väike. Ma ei ütlegi, et alati peaks palli kätte saama, aga ründelauda minek on surve vastasele, et ta ei saaks kohe rünnakut üles võtta.

Ega muidugi ei saa pea ees ka tormata. Ongi raske minna – kui visked ei tule heas hoos, kaob mineku loogika ära. See kõik on muidugi telepildi järgi öeldud ja ega sealt tervet väljakut ju näe.

Ma arvan, et kolmandas mängus on võimalused täiesti olemas. Need on muidugi mõlemal. Mängude seis on ju ka 1:1.

Mängud on olnud võitluslikud ja vastamisi on teineteist väärivad seltskonnad. Aga meil on kodumängu eelis, kodupublik ja kodumängu vaimsus. Mina mõtlen positiivselt. Peaasi, et keegi ei langeks ansamblist välja ja vahetused tuleks heas rütmis. Ideaal on see, kui vahetusega tuleb käik juurde. Ka rumalaid vigu tuleb vältida. Lähen ise ka vaatama.

Andres Liinat

TÜ kantsler

Eks teise mängu analüüs on ajakirjanduses tehtud ja ma arvan, et see oli adekvaatne. Selliste statistiliste näitajate (Rock kaotas ründelaua 17:2 ning tegi 17 pallikaotust – toim) juures nii väike kaotus (Rock kaotas 73:80 – toim) annab tänaseks lootust. Kui neid näitajaid vaadata, siis oleks pidanud kaotus palju suurem olema.

Miks nii läks? Ma arvan, et seal võis olla tegemist ka psühholoogilise momendiga. Olla võõral väljakul ja harjumatus olukorras ... Aga see on puhas oletus.

Täna on Rockil kindlasti võimalused olemas. Kui me mängime oma mängu, sellist nagu oleme viimased kolm-neli kuud mänginud, siis on meil väga head šansid. Aga kui laseme vastastel mängu dikteerida, siis läheb pusimiseks. Selle mängu tulemus sõltub eelkõige meie enesekindlusest. Peame kõik need enda asjad ära tegema, mida oleme siiani hästi teinud. Ka vastaste maa-alakaitse pole enam mingi eripära ning vast kolmas mäng tuleb seetõttu kõige paremini välja.

Minu soovitus mängijatele on uskuda endasse, ja muud midagi. Eneseusk, enesekindlus ja üksteise toetamine ehk meeskonnamäng on kõige tähtsam. Lähen ise ka mängu vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles