Kas Lõunakeskuse tualettides on turvakaamerad?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Murelik linnakodanik pöördus Tartu Postimehe poole kahtlusega, et Lõunakeskuse külastajaid jälgib meeste tualetis turvakaamera. Kodaniku sõnul on WC lakke paigaldatud andur, mille sarnast kasutavad turvafirmad videovalvekaameratena. Kahtlust süvendas ka sealsel kondoomiautomaadil olev silt «Videovalve». Kas Lõunakeskuse tualettides on turvakaamerad?

Vastab Lõunakeskuse turundusjuht Anne Aland:

Need ei ole kindlasti kaamerad, turvakaameraid meil tualettides pole. Seal on vaid liikumisandurid, mis reguleerivad pissuaaride loputusfunktsiooni. Kui inimene tuleb, siis tuleb vesi ja seep, mis puhastab pissuaare pärast kasutamist.

Naiste tualettides meil neid pole.

Sarnase välimusega turvakaameraid kasutavad turvafirmad, sest nad ei näe välja nagu kaamerad ja neid saab ilma kahtlust äratamata kõikjale panna.

Meie ei tea, et sarnase välimusega seadeldistes võib ka kaamera olla. Meil kaameraid seal ei ole ja me ei plaani neid ka paigaldada.

Aga kondoomiautomaadil oli silt, et WCs on video­valve?

Nende automaatidega oli mingi segadus. Ilmselt kondoomiautomaatide paigaldaja on püüdnud konteksti valimata turvalisust suurendada.

Kontrollisime terve maja üle ja need kleepsud võeti automaatidelt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles