Ungari korvpallurite lennuk pidi öösel ootamatult Tartusse tagasi pöörduma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Szolnoki meeskond saabus Tartusse.
Szolnoki meeskond saabus Tartusse. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu Rockiga teisipäeval eurosarjas kohtunud Ungari korvpallimeeskonna Szolnoki Olaj lennuk pidi täna öösel tagasi Tartusse pöörduma, kuna kümmekond minutit peale õhkutõusmist näitas lennuk telikuluugi tehnilist viga.

Ülenurme lennujaama pikaaegne juht ning praegune lennujaama kütuseoperaator Rein Mark ütles Tartu Postimehele, et ungarlaste tšarterlend pidi plaani järgi startima kohe peale mängu ehk kell 22.30.

Plaanipäraselt õhku tõusnud 30-kohaline Embraer 120 sai aga lennata vaid kaksteist minutit, kui piloot otsustas Ülenurmele lennuväljale tagasi pöördud. «Neil tekkis kahtlus teliku luukide sulgemise osas. Ilmselt luugid küll sulgusid, aga signaali kabiini ei tulnud ja igaks juhuks tuli seda kontrollida,» rääkis Mark.

Margi sõnul tuli meeskond lennukilt maha ning tühja lennukiga tehti lennujaama kohal kaks proovilendu. «Siis tundus, et kõik on korras,» lausus Mark. Kuna aga proovilennud olid kulutanud kütust, tuli paagid uuesti täis tankida ning see kõik võttis aega ligi kolm tundi.

Umbes poole kahe ajal öösel sai meeskond lõpuks minema. Budapesti jõudmiseks kulus neil veel kaks tundi ja nelikümmend minutit, sealt edasi sõideti bussiga Szolnokisse. «Eks nad vaesekesed vintsutati ära küll,» sõnas Mark, kelle sõnul pole Tartu lennujaamas kunagi varem sellist olukorda olnud.

Rocki meeskonna mänedžer Meelis Pastak ütles Tartu Postimehele, et kuulis ungarlaste lennukiga tekkinud probleemist hommikul. «FIBA reeglistik näeb ette, et teisele meeskonnale tuleb garanteerida majutus kaheks ööks ja kui nad poleks saanud ära lennata, siis kindlasti me oleks seda ka teinud. Kui neil oleks abi vaja olnud, oleks ungarlaste mänedžer mulle kindlasti helistanud, aga sellist kõnet mulle öösel ei tulnud,» lausus Pastak.

TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe ütles ungarlaste lennukiga juhtunud probleemi kohta, et ootamatud katsumused võivad mängijaid liita ning vastasmeeskonna vintsutamine ei mõjuta homset kohtumist.

«Eks see on nii ja naa. Sellised rasked katsumused panevad sageli meeskonda ühte hoidma. Meil omalgi on selliseid kogemusi, kui olime näiteks Samaaras lumevangis. Rasked hetked võivad meeskonda veel rohkem liita ja ma arvan, et küll nad saavad sellest üle,» lausus Kullamäe.

«Kuigi puhkeaega jäi neil küll vähemaks, siis ma arvan, et see ei mõjuta homset mängu. Sellised asjad juhtuvad ja midagi pole teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles