Honda keskus paisus kolm korda

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catweesi uus salong on vanast pea kolm korda ruumikam.
Catweesi uus salong on vanast pea kolm korda ruumikam. Foto: Kristjan Teedema

Honda autode, mootorrataste, ATVde, paadimootorite ning aia- ja majapidamistehnika müüja Catwees avas esmaspäeval Tartus Kalda teel müügi- ja hoolduskeskuse, mille juures hakkab aprillis tööle ka sõidukite tehnoülevaatus.

Catweesi juhatuse liige Andres Antsov ütles, et uus keskus ning Narva maantee ja Fortuuna tänava nurgal ligi neliteist aastat tegutsenud Honda keskus erinevad klientidele pakutava mugavuse ning masinate eksponeerimisvõimaluste poolest nagu öö ja päev.

Tuhanderuutmeetrise salongi asemel on Catweesil nüüd peaaegu 3000-ruutmeetrine salong ning parkimiskohti keskuse juures senisest üle kolme korra enam.

«Seda muret, et klientidele ei jätku parkimiskohti, enam kindlasti pole,» arvas Antsov. «Kesklinnas keskuse pidamine oli ruumipuuduse tõttu juba päris keeruline.»

Senise kuni kuue auto asemel saab vastses salongis vaatamiseks korraga välja panna kolmteist autot, viie-kuue mootorratta asemel kümme-viisteist tsiklit, ühe kaatri asemel kaks jne.

Ehkki Catwees pakub oma klientidele kõike, mida Honda kaubamärgi all toodetakse, alates näiteks ATVdest ja lõpetades muruniidukitega, annab automüük siiski firma käibest lõviosa – umbes 90 protsenti.

Andres Antsovi sõnul ei ole ülejäänud kümme protsenti ärist küll kahjumlik, kuid siiski pigem maine kui kasumi küsimus.

Nagu tehnoülevaatus, võiks ka väiketehnika müük soodustada Antsovi arvates mõtlemist «üks tee, kaks asja»: autod aitavad veidi müüa muruniidukeid ja vastupidi.

«Kui inimene tuleb näiteks autoülevaatust tegema, saab ta ühtlasi vaadata, mida uut on salongis pakkuda, miks mitte ka vana auto uue vastu vahetada,» arutles ta. «Tahame kõike, mida saame, teha kliendile kiirelt, lihtsalt ja soodsalt.»

Ainsa puudusena Kalda teel paiknemise juures nägi Antsov veidi ebamugavat liikluskorraldust, mis ei võimalda Honda keskuse juurest Kalda teele välja sõites vasakpööret kesklinna poole.

Eelmisel aastal õnnestus Catweesil müüa Tartus ligi 80 protsenti rohkem autosid kui 2012. aastal. Tunamullu müüs firma Tartus 103, mullu 184 uut sõiduautot. Peamiselt kujundas läinud aasta müügiedu suur nõudlus uue Honda CR-V järele.

2011. ja 2012. aastal oli Catweesi käive Tartus, Tallinnas ja Pärnus kokku peaaegu ühesugune, üle 16,6 miljoni euro. 2012. aastal jäi firma ligi 150 000 euroga kahjumisse, kuid jõudis Antsovi kinnitusel mullu taas plussi.

«Ma arvan, et oleme sel aastal pigem väikeses plussis kui väikeses miinuses, aga suurt kasvu ma veel ei näe,» lausus ta.

Uue Honda keskuse ehitas Vallikraavi Kinnisvara tellimusel ehitusfirma Rand ja Tuulberg. Antsovi  sõnul näis äriliselt otstarbekam auto- ja motokeskus rentida kui teha suuri kulutusi kinnistu ostule ja ehitusele. Antsov ei soovinud avaldada rendilepingu kestust, kuid kinnitas, et see on üle kümne aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles