Rockil tuleb murda tugev maa-alakaitse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari meeskond saabus Tartusse eile lõuna ajal tšarterlennuga, kui Ülenurmel maandus 30-kohaline Embraer 120.
Ungari meeskond saabus Tartusse eile lõuna ajal tšarterlennuga, kui Ülenurmel maandus 30-kohaline Embraer 120. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Rocki korvpallimeeskond peab täna oma selle hooaja ühe tähtsaima kohtumise kui EuroChallenge'i sarja esimeses veerandfinaalmängus minnakse vastamisi Ungari Szolnoki Olaj meeskonnaga.

Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe iseloomustas eile tšarterlennuga otse Ülenurme lennujaama saabunud vastaseid kui ühtlaselt tugevat meeskonda. «Neil on pikk pink, nad on hästi komplekteeritud ja neil on igale mehele võrdväärne vahetus,» lausus ta ning lisas, et meeskonna punktidki jagunevad mängijate vahel ühtlaselt.

Kullamäel on enda sõnul vastasvõistkonnast kolm mänguvideot ning nende põhjal võib ta öelda, et meeskond on väga hea.

Meeskonna mäng

«Eks selles turniiri faasis, kuhu me oleme jõudnud, ei olegi enam ühtegi nõrka vastast, aga nemad on just meeskonnana väga hea mulje jätnud. Võib-olla Samaaral oli individuaalset kvaliteeti rohkem, aga nad ei mänginud nii meeskondlikult,» võrdles Kullamäe ungarlasi varasematega eurosarja võistkondadega.

Ungari meeskonnas on kolm ameeriklast, seitse serblast ning kuus ungarlast.  Kuna aga meeskonna trump peitub eelkõige meeskondlikus mängus, ei hakanud Kullamäe nimesid välja tooma.

«Neil on igas liinis tegijaid. Eesliinis on valusad mehed, kes on võimelised ka tagant viskama. Tagaliinis aga sellised scorer’i tüüpi mängijad, kes nõelavad kolmeseid ja on muidu teravad. Kõik kolm mängujuhti lähevad hästi läbi, viskavad hästi ja näevad platsi. Neil jätkub mehi, kes teevad ja tahavad teha,» rääkis Kullamäe.

Eraldi tõi Rocki peatreener välja aga vastasvõistkonna maa-alakaitse, mida sageli kasutatakse suurem osa mängust. «Maa-alakaitse tundub olevat selle treeneri ja selle meeskonna firmamärk,» ütles Kullamäe. Näiteks viimases Aadria liiga kohtumises kasutas Szolnoki Olaj maa-alakaitset peaaegu terve mängu vältel.

Täna lähtub Rock samadest võtetest, mis on siiani edu toonud –  ehk kiire rünnak ja tugev kaitsemäng. Samuti avaldas Kullamäe lootust, et Rock näitab head visketabavust.

«Viimastes mängudes me pole väga hästi tabanud, aga ma loodan, et homme (täna – toim) paugub meie püss paremini. Kodusaalis tuleb hästi tabada ja kodumängu eelis võiks meile anda hea laengu,» sõnas ta. «Meile on tähtis võidupunkt kätte saada ja polegi oluline, kas see tuleb ilusa või koleda mänguga.»

Ohtlikud leedukad

Szolnoki Olaj peatreener Dragan Aleksic ütles, et sai tänaseks kohtumiseks ettevalmistusi teha vaid paar päeva. «Mängime Aadria ja Ungari liigas ning meil polnud väga aega. Aga skautingut oleme teinud ja paar mängu ka üle vaadanud. Eks näis, mis homme (täna – toim) saab,» lausus ta.

Rocki iseloomustas vastaste peatreener kui meeskonda, kes mängib alati hingega. «Teil on palju kogenenud mängijad ja väga palju otsitakse üks ühele võimalusi,» märkis Aleksic.

Rocki ohtlikemateks nimetas ta Augustas Peciukeviciust ja Vilmantas Dilyst. Samuti mainis ta Tanel Kurbast kui väga head kaugviskajat. «Meile on tähtsaim mängida suure energiaga ja hästi kontsentreeritult,» sõnas ta.

Peatreeneri arvamust toetas ka 25-aastane ameeriklane Justin Holiday (pildil), kelle noorem vend Jrue Holiday mängib NBAs. «Meile on oluline mängida ühtse meeskonnana ja siis on meil võiduvõimalus,» lausus  Holiday. Ta loodab põnevat mängu.

«Olen kuulnud, et teil on ka võimas publik, loodetavasti tulevad nad häält tegema ja tuleb ka fännidele hea mäng,» ütles Justin Holiday.

Veerandfinaalist pääseb eurosarja final-fouri meeskond, kes teenib kaks võitu.

TÜ/Rocki EuroChallenge'i sarja veerandfinaalmängud

• 11.3 kell 19 TÜ spordihoones

• 13.3 kell 18 Ungaris

• 18.3 kell 19 TÜ spordihoones (vajaduse korral)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles